Musorujsag
Élő Eredmények

Bondár maratoni csatában nyert a rabati tenisztornán

Bondár maratoni csatában nyert a rabati tenisztornán

mti
Bondár Anna háromszettes győzelemmel bejutott a nyolcaddöntőbe kedden a rabati, 251 ezer dollár (90 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán.

A legelőkelőbben jegyzett magyar női játékos (67. a világranglistán) az első játszmában adogatóként végig magabiztos volt az olasz Cristana Ferrando ellen, és mivel 3:3-nál egy remek átemeléssel brékelni tudta a WTA-rangsorban 261. riválisát, előnybe került.

Bondár a második szettben ugyancsak 3:3-nál jutott el négyszer is fogadóelőnyig, ezeket azonban nem tudta kihasználni, Ferrando pedig vérszemet kapott és előbb brékelt, majd kiegyenlítette az összetett állást.

Az olasz játékos lendülete megmaradt a döntő felvonásra is, egyből elvette Bondár adogatójátékát, és 3:1-re elhúzott. A magyar teniszező sorozatban három gémet nyerve fordított, 5:4-nél két mérkőzéslabdát kihasználatlanul hagyott, de két játékkal később már nem hibázott, így 2 óra 47 perc alatt továbbjutott.

Bondárra a következő körben a szlovák Kristina Kucova (87.) vár.

Nem sikerült 16 közé jutnia ugyanakkor Udvardy Pannának, aki két szoros játszmában kikapott a francia Clara Bureltől. A világranglista 88. helyén álló Udvardy mindkét szettet rövidítésben vesztette el a 2 óra 2 perces összecsapáson.

Hétfőn Gálfi Dalma jutott a 16 közé.

az 1. fordulóban (a 16 közé jutásért):
Bondár Anna (5.)-Cristana Ferrando (olasz) 6:4, 3:6, 7:5
később:
Udvardy Panna-Clara Burel (francia) 13.30

páros, nyolcaddöntő:
Amina Ansba, Udvardy Panna (orosz, magyar)-Arantxa Rus, Madzsar Szerif (holland, egyiptomi) 17.00 körül

Borítókép: Bondár Anna (MTI/AP/Rebecca Blackwell)

További tartalmak