Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bondár Anna és Balázs Attila is Grand Slam-győztest kapott a Roland Garros első fordulójában

Bondár Anna és Balázs Attila is Grand Slam-győztest kapott a Roland Garros első fordulójában

mti
Bondár Anna a kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitovával, míg Balázs Attila a korábbi US Open-győztes Marin Ciliccsel kezd a francia nyílt teniszbajnokságon.

A főtábla csütörtöki sorsolásán eldőlt, hogy a 67. helyével a legjobb magyar női játékosként számon tartott Bondár – aki pénteken elődöntőt vív Rabatban – a 32. kiemelt cseh klasszist kapta ellenfélül. A WTA-rangsorban szintén top 100-as magyarok közül Udvardy Panna (88.) és Gálfi Dalma (98.) is selejtezős ellenféllel küzd meg az első fordulóban.

A férfiaknál az 55. Fucsovics Márton – aki két hete nem versenyzett fejfájásának kivizsgálása miatt – szintén egy kvalifikációból érkező riválissal száll szembe. A 255-ödikként védett ranglistával induló Balázs Attila – aki nemrég 14 hónapos kényszerpihenő után tért vissza – a hozzá hasonlóan 33 éves Ciliccsel csap össze, és jó jel lehet, hogy a 20. helyen kiemelt horvát óriás a salakszezonban eddig sehol sem jutott tovább a nyolcaddöntőnél.

Amennyiben Fucsovics és Balázs is győzelemmel kezd, a második fordulóban egymással találkoznak, így biztosan lenne magyar a harmadik fordulóban.

Ami a sztárokat illeti, a világelső Novak Djokovic és a 21-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal már a negyeddöntőben összecsaphat egymással, míg az egyik másik ágon akár orosz negyeddöntő is lehet Danyiil Medvegyev és Andrej Rubljov között, még ha semleges színekben is kell indulniuk.

Borítókép: Bondár Anna (MTI/AP/Rebecca Blackwell)

További tartalmak