Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nadal az újfajta injekciós kúrájától tette függővé wimbledoni indulását

Nadal az újfajta injekciós kúrájától tette függővé wimbledoni indulását

m4sport.hu/MTI
Krónikus lábsérülése miatt injekciókkal játszotta végig a Roland Garrost Rafael Nadal: az immár 14-szeres párizsi bajnok teniszező egyelőre bizonytalan a folytatást illetően.

A 22 Grand Slam-tornagyőzelmével rekorder spanyol játékos a finálé utáni sajtótájékoztatóján elmondta, amennyiben nem talál más megoldást a problémára, nem lesz képes játszani Wimbledonban, sőt, a profi pályafutása folytatása is kétséges.

„A Roland Garros az Roland Garros. A kedvenc tornám, ezért vállaltam így is a játékot” – válaszolta újságírói kérdésre a 36 éves sztárjátékos.

Nadal kifejtette, a mérkőzések előtt a bal lábának idegeibe injekciókat kapott, amelyek miatt olyan érzése volt, mintha folyamatosan zsibbadna a sérült testrész.

„Ha a testem készen fog állni, ott leszek Wimbledonban, mert ez nem az a verseny, amit ki szeretnék hagyni” – mondta a füves viadal kétszeres bajnoka. Hozzátette, jövő héten újfajta kezeléseket fog kipróbálni, ezt követően derül ki, pályára tud-e lépni az év harmadik GS-tornáján.

„Ha ezek nem működnek, fontolóra kell vennem egy nagyobb műtétet” – zárta Nadal, aki a párizsi fináléban 6:3, 6:3, 6:0-ra győzte le a norvég Casper Ruudot.

A spanyol játékos a tavalyi szezon második felét lábproblémái – pontosabban a lábközépcsont ritka deformációjaként ismert Müller-Weiss-szindróma – miatt hagyta ki, év eleji visszatérését követően azonban megnyerte az ausztrál nyílt bajnokságot. Korábban felröppent, hogy Nadalnak a vasárnapi lehet az utolsó mérkőzése, de meghatódva beszélt a Roland Garros-döntő után, úgy fogalmazott nem gondolta volna, hogy 36 évesen versenyképes lesz.

Borítókép: Rafael Nadal (EPA/MARTIN DIVISEK)

További tartalmak