Musorujsag
Élő Eredmények

Utolsó mérkőzésén láthatjuk Rafael Nadalt - sajtóhír

Utolsó mérkőzésén láthatjuk Rafael Nadalt - sajtóhír

m4sport.hu
A Roland Garros döntőjére készül Ralael Nadal. A spanyolok 36 éves klasszisa a norvég Casper Ruud ellen lép salakra a párizsi tornán, nem kizárható, hogy utolsó nagy fellépésre készül a 21-szeres Grand Slam-győztes teniszező.

Sajtóinformációk szerint nagy az esélye annak, hogy a párizsi Roland Garros döntője után – függetlenül az eredménytől – visszavonul a teniszlegenda, Rafael Nadal.

Nadal hatalmas fájdalmak közepette jutott egy kedvenc Grand Slam-tornája döntőjéig úgy, hogy olyan teniszezőket győzött le, mint a világelső szerb Novak Djokovicot vagy a ATP-világranglista harmadik helyén álló német Alexander Zverevet.

A 36 éves teniszcsillag a Müller-Weiss nevű ritka degeneratív betegségben szenved, amely a láb csontjait érinti, esetében a ballal vannak problémái. Nadalnál 2005-ben, 19 évesen diagnosztizálták a betegséget, és gyakorlatilag a lehetetlent vitte véghez azzal, hogy ennyi éven keresztül a legmagasabb szinten teniszezett.

A spanyol újságíró, Ángel Garcia szerint a RG-tornát a 36 éves teniszező végig gyulladáscsökkentő szerekkel játszotta végig, korábban maga Nadal is beismerte, hogy napi rendszerességgel szedi őket.

Nemrég egy szomorú nyilatkozat is napvilágot látott, melyben arról beszélt, hogy inkább elcserélne esetleges Roland Garros-győzelmét egy egészséges lábért, abban sem biztos, hogy visszavonulása után képes lesz amatőr szinten sportolni a barátaival.

Ángel Garcia arról is beszámolt, hogy Nadal lábfejében szövetelhalás található, ami a megfelelő vérellátás hiánya miatt keletkezett, ezért tudomása szerint a spanyol játékos műtéten fog átesni, ez pedig egyet jelent azzal, hogy a Roland Garros után visszavonul a profi tenisztől.

A Roland Garros döntőjét 15 órakor kezdi Nadal és Ruud.

Borítókép: Rafael Nadal (Fotó: EPA/MARTIN DIVISEK)

További tartalmak