Musorujsag
Élő Eredmények
×

Tíz magyar teniszező indul Wimbledonban

Tíz magyar teniszező indul Wimbledonban

mti
A főtáblát, a selejtezőket és a juniorokat is beleértve tíz magyar indul a kilenc nap múlva rajtoló wimbledoni teniszbajnokságon.

A magyar szövetség (MTSZ) szombati tájékoztatása szerint Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Udvardy Panna és Gálfi Dalma főtáblás helye már korábban is biztos volt. A jövő heti, háromfordulós kvalifikációban Jani Réka és Babos Tímea mellett Piros Zsombor és Valkusz Máté is érdekelt lesz, míg a junioroknál Udvardy Luca próbál majd szerencsét Londonban.

„Utolsónak lenni nem mindig a legszerencsésebb, de ez most teljesen más eset – jelentette ki az MTSZ közösségi oldalán a 23 éves Valkusz. – Utolsóként fértem fel ugyanis a wimbledoni kvalifikációs listára hatalmas szerencsével és csodával. Szerintem még nem volt olyan, hogy 260-adikként valaki alanyi jogon ott lett volna a londoni kvaliban. Ma tudtam meg, hogy holnap reggel utazok Roehamptonba, ahol a selejtezőt rendezik.”

Valkusz kifejtette, életcélja volt Wimbledonban játszani, bár az utóbbi időben sérülései miatt már-már lemondott róla. „Az első edzésem egy nappal a meccsem előtt lesz majd füvön” – tette hozzá a budapesti teniszező.

Borítókép: Valkusz Máté (Fotó: Facebook/HungarianTennis)

További tartalmak