Musorujsag
Élő Eredmények
×

Piros Zsombor „villámgyőzelmet” aratott a wimbledoni tenisztorna selejtezőjében

Piros Zsombor „villámgyőzelmet” aratott a wimbledoni tenisztorna selejtezőjében

MTI
Piros Zsombor villámgyőzelmével bejutott a második fordulóba a wimbledoni teniszbajnokság selejtezőjében.

A világranglistán 178. játékos másodszor indult a londoni Grand Slam-torna kvalifikációjában, 2017-ben az első körben búcsúzott – akkor játszott legutóbb tétmeccset füves borításon.

Hétfőn a 10. kiemelt Mats Moraing (123.) várt rá, első találkozójukon Piros 0:1-ről 5:1-re fordított, és 20 perc alatt szettelőnybe került. A 30 éves rivális a folytatásban még kisebb ellenállást fejtett ki, és 40 perc elteltével már mehetett gratulálni a hálóhoz.

A 22 éves Piros – a 2017-es Australian Open junior bajnoka – a második körben a brazil Matheus Pucinelli de Almeidával (227.) csap össze Roehamptonban, ahol a wimbledoni selejtezőket hagyományosan rendezik.

A férfi kvalifikációban érdekelt másik magyar, a táblára 259-edikként épphogy felfért Valkusz Máté vasárnap utazott el Londonba, ahol Nicola Kuhnnel (246.) csapott össze. Az első szett két brékkel, mindössze 31 perc alatt lett a riválisé, a második játszmában azonban Valkusz meg tudta nehezíteni ellenfele dolgát: 3:2-nél elvette Kuhn szervajátékát, ezt követően azonban már csak egyetlen játékot tudott nyerni, így búcsúzott.

A főtáblára jutásért három mérkőzést kell nyerni a selejtezőben, a nők sorsolását hétfőn rendezik.

Eredmény
selejtező, 1. forduló
Piros Zsombor-Mats Moraing (német, 10.) 6:2, 6:0
Nicola Kuhn (német)-Valkusz Máté 6:2, 7:5

 

Borítókép: MTI/EPA-AAP/Dan Himbrechts

További tartalmak