Musorujsag
Élő Eredmények

Djokovic az első, Nadal a második kiemelt Wimbledonban

Djokovic az első, Nadal a második kiemelt Wimbledonban

mti
A világranglistán harmadik, címvédő Novak Djokovic lesz az első kiemelt a férfiaknál a wimbledoni teniszbajnokság hétfőn rajtoló főtáblás küzdelmeiben.

A szervezők keddi tájékoztatása szerint a szerb sztár azért került a kiemelési lista élére, mert a világelső Danyiil Medvegyev nem léphet pályára Londonban, miután a házigazdák az ukrajnai háború miatt kitiltották az orosz és fehérorosz játékosokat. Az ATP-rangsorban második német Alexander Zverev pedig nemrég bokaműtéten esett át, és egyelőre harcképtelen.

A 20-szoros Grand Slam-győztes Djokovic az év elején oltatlansága miatt nem szerepelhetett az Australian Openen, a Roland Garroson pedig a negyeddöntőben kikapott a 22. GS-trófeáját begyűjtő Rafael Nadaltól. A belgrádi teniszező ráadásul tovább csúszik majd a ranglistán, mivel bajnokként 2000 pontot elveszít, ugyanis az ATP (és a WTA) nem oszt pontokat Wimbledon után az oroszok és fehéroroszok száműzése miatt.

A második kiemelt a 36 éves Nadal lesz, ami azt is jelenti, hogy a két sztár csak a döntőben találkozhat egymással Londonban.

A nőknél a 35 mérkőzés óta veretlen, világelső Iga Swiatek az első kiemelt, a második pedig az észt Anett Kontaveit.

A wimbledoni szervezők korábban az előző két év füves pályás eredményei alapján készítették el a kiemelést, tavaly óta viszont már a világranglistákat veszik alapul.

Borítókép: Novak Djokovic (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra)

További tartalmak