Musorujsag
Élő Eredmények
×

Babos Tímea megint ellenállhatatlan volt, egy győzelmre van a wimbledoni főtáblától

Babos Tímea megint ellenállhatatlan volt, egy győzelmre van a wimbledoni főtáblától

MTI
Babos Tímea fölényes sikerrel jutott tovább a wimbledoni teniszbajnokság selejtezőjének második fordulójából, amelyben Jani Réka viszont búcsúzott.

A világranglista 294. helyezettje szerdán az ukrán Darja Sznigurt (130.) győzte le két sima szettben, 46 perces mérkőzésen, amelyen tíz ászt szervált.

Babos az első körben a német Katharina Gerlach ellen szintén csak két játékot veszített, következő ellenfele pedig a mexikói Fernanda Contreras Gómez (157.) lesz.

A főtáblára jutáshoz három mérkőzést kell nyerni a selejtezőnek hagyományosan otthon adó Roehamptonban. A férfiaknál Valkusz Máté az első fordulóban kapott ki, Piros Zsombor viszont a harmadik körbe jutott, a nőknél Jani Réka a második fordulóban búcsúzott, miután szerdán két szettben, 63 perces mérkőzésen kapott ki az amerikai Louisa Chiricótól (227.).

A világranglista 134. helyezettje kétszer volt főtáblás valamelyik Grand Slam-tornán: 2011-ben az amerikai, idén pedig a francia nyílt bajnokságon búcsúzott az első körben.

A legjobb 128 mezőnyének alanyi jogon öt magyar – Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Udvardy Panna és Gálfi Dalma – a tagja.

Eredmények, selejtező, 2. forduló:
Babos Tímea-Darja Sznigur (ukrán, 7.) 6:0, 6:2
Louisa Chirico (amerikai)-Jani Réka (8.) 6:3, 6:2

férfiak:
Piros Zsombor-Matheus Pucinelli de Almeida (brazil) 6:4, 6:4

Borítókép: Babos Tímea (MTI/EPA/Nic Bothma)

További tartalmak