Musorujsag
Élő Eredmények
×

Djokovic lélekben már felkészült rá, hogy nem játszhat a US Openen

Djokovic lélekben már felkészült rá, hogy nem játszhat a US Openen

m4sport.hu
Novak Djokovic szerb teniszklasszis lélekben már felkészült rá, hogy nem vehet részt az augusztus végén rajtoló Grand Slamen, az Egyesült Államokban megrendezésre kerülő US Openen.

 

A legfrissebb világranglistán 3. Novak Djokovics nem oltatta be magát a koronavírus-fetőzés ellen, s ez komoly gondot okozott neki a januári Australian Open előtt – a szerb akkor különengedéllyel ugyan elutazott a versenyre, azonban az ausztrál kormány hosszas cirkusz után visszavonta a vízumát, s kiutasította őt az országból.

Djokovic azóta részt vett a Roland Garroson, jelenleg pedig épp a ma (hétfőn) kezdődő wimbledoni tornán készül, amelyen természetesen el is indul – a 35 esztendős sztár az első mérkőzése előtt állt a kamerák elé, ahol arról beszélt, hogy az Egyesült Államokban sorra kerülő US Openen továbbra is kérdéses a jelenléte.

„A mai szabályok szerint nem léphetek be Amerikába. Várnom kell, aztán majd kiderül. Szívesen ott lennék a US Openen, de a friss törvények szerint ez nem lehetséges. Sokat már nem tehetek ezügyben, az Egyesült Államok kormányán múlik majd, hogy eldöntse, beengedi-e az oltatlanokat vagy sem” – jelentette ki Djokovic, akinek szavaiból kivehető, hogy továbbra sem szándékozik magát beoltatni, így a tornákon való részvétele a jövőben is az adott országok koronavírusra vonatkozó szabályzatától függ majd.

 

Borítókép: LMTI/EPA/Tolga Akmen

További tartalmak