Musorujsag
Élő Eredmények
×

Gálfi kikapott szlovén ellenfelétől a második fordulóban Wimbledonban, Udvardy meccse félbeszakadt 1-1-nél

Gálfi kikapott szlovén ellenfelétől a második fordulóban Wimbledonban, Udvardy meccse félbeszakadt 1-1-nél

mti
Gálfi Dalma búcsúzott a wimbledoni teniszbajnokság női versenyétől a szerdai második fordulóban, amelyben Udvardy Panna mérkőzése sötétedés miatt félbeszakadt.

A világranglistán 89. helyezett Gálfi rosszul kezdett, első adogatójátékát rögtön elveszítette a szlovén Kaja Juvannal (62.) szemben, de a hálónál mutatott hatékony játékával 5:3-nál már ő volt brékelőnyben. A balatonfüredi játékos 5:4-nél kiharcolt három játszmalabdát, azonban egyiket sem tudta kihasználni, ezt követően összesen három labdamenetet nyert, így 42 perc alatt hátrányba került.

A második felvonás elején Juvan simán hozta szervajátékait, Gálfinak ugyanakkor négy bréklabdát kellett hárítania, de az ötödik már nem sikerült neki, így 1:4-nél közel került a kieséshez. Ugyan Juvan következő adogatásánál egyenlőig eljutott a 23 éves magyar, ellenfele szervájátkát nem sikerült elvennie, így 83 perc alatt búcsúzott.

A WTA-rangsorban századik helyén álló Udvardynak az első adogatójátékában bréklabdát kellett hárítania az esélyesebb belga Elise Mertens (31.) ellen, de miután ezt megoldotta, 3:2-nél elvette ellenfele szervagémjét, és több mint kétszer annyi nyerő ütésének, illetve riválisánál kevesebb ki nem kényszerített hibájának köszönhetően megnyerte az első szettet.

Mertens a második játszmában is sokat rontott, így első három adogatójátékából kettőt is elveszített, de mivel a kaposvári játékos a korábbinál kevésbé volt hatékony saját szervái mögött, a belga mindkétszer egyenlíteni tudott. Udvardy 3:4-nél maratoni játékban, öt bréklabdát hárítva egalizált, majd kisvártatva – miután Mertens saját szervajátékát négy ki nem kényszerített hibával “odaadta” neki – a találkozó megnyeréséért adogatott.

A magyar játékos eljutott két meccslabdáig, de az egyiknél hibázott, a másikat pedig Mertens egy nyerő tenyeres ütéssel hárította, majd rövidítésre mentette az összecsapást. A tiebreakben Udvardy 5-5-nél két pontra volt a továbbjutástól, de két rontással elveszítette a játékrészt, ami után a folytatást a sötétedés miatt csütörtökre halasztották.

Eredmények, nők, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

Udvardy Panna-Elise Mertens (belga, 24.) 6:3, 6:7 (5-7)-nél sötétedés miatt félbeszakadt.
Kaja Juvan (szlovén)-Gálfi Dalma 7:5, 6:3

Borítókép: Gálfi Dalma (Fotó: EPA/ANDY RAIN)

További tartalmak