Musorujsag
Élő Eredmények
×

Lábközötti szervát villantott és ez még csak a kezdet volt: pimaszságaival zaklatta ellenfelét Wimbledon fenegyereke

Lábközötti szervát villantott és ez még csak a kezdet volt: pimaszságaival zaklatta ellenfelét Wimbledon fenegyereke

m4sport.hu
Látványos meccset vívott Nick Kyrgios a nyolcaddöntőért Wimbledonban, az előző körben köpésért büntetett teniszező flegma megoldásaival ki is hozta a sodrából ellenfelét, Sztefanosz Cicipaszt.

Kyrgios, aki pár napja az őt szidalmazó szurkoló felé köpött, amiért 10 ezer fontos büntetés kapott, már az első szettben, amelyet egyébként még Cicipasz nyert, villantott egy, már-már védjegyének tekinthető lábközötti alsó szervát.

És ez még csak a kezdete volt az ausztrál laza és hanyag megoldásainak, amely teljesen kihozta a sodrából a végül legyőzött riválisát. „Folyamatosan terrorizálja az ellenfeleit, valószínűleg az iskolában is megfélemlítette az osztálytársait – mondta a feszült hangulatú összecsapásról Cicipasz. – Én nem szeretem a zsarnokokat és azokat az embereket, akik elnyomnak másokat. Ez így nem mehet tovább, valakinek le kell ülni vele, és beszélni a fejével. Cirkuszi műsort csinált a meccsből, Nicknek a jó jellemvonásai mellett van egy nagyon gonosz oldala is.”

Több ízben is megmutatkozott, hogy Cicipasz idegállapotba került: előfordult, hogy mérgében az első sorban ülő nézők közé ütötte a labdát, illetve Kyrgiost is megpróbálta telibe trafálni. Aki az előbbiért leléptetés követelt , és miután süket fülekre találtak a szavai, egyszerűen lehülyézte a székbírót, és még a torna főellenőrét is a pályára hívatta. A görög utólag belátta, hogy hibázott, és elnézést kért.

Persze, ha csupán öncélúak lettek volna Kyrgios megoldásai, aligha jut tovább. Az egyenlítéshez is lazázott, löbbölt, nyesett, pörgetett, szórakoztatta a közönséget – és magát.

A meccset lezáró szett végső három pontja a tanúbizonysága, hogy jogosan volt tökös, amint azt egyértelmű kézjelekkel a köz tudtára is adta.

A győzelmet lezáró rövidítése igazi mestermű volt. Versenybe szállt a zsebből kirántott mértani tenyeresével, amelyet pár napja húzott elő.

VS

Mindezekkel együtt is hiába a wimbledoni polgárok minden pukkasztása, a szombati versenynap pontjához egyik sem volt elég, mert ahhoz Rafael Nadalnak oda sem kellett nézni.

Borítókép: Nick Kyrgios (EPA/KIERAN GALVIN)

További tartalmak