Musorujsag
Élő Eredmények

Babos Tímea és Stollár Fanny is kiesett az első körben a budapesti tenisztornán

Babos Tímea és Stollár Fanny is kiesett az első körben a budapesti tenisztornán

MTI
Babos Tímea és Stollár Fanny is az első fordulóban kiesett a 250 ezer dollár (100 millió forint) összdíjazású budapesti salakpályás női tenisztornán.

Az egyéni főtáblás küzdelmek első magyarja tavaly szomorú körülmények között búcsúzott a Római Teniszakadémiától, ugyanis csípőproblémák miatt feladta nyitókörös mérkőzését a fehérorosz Aljakszandra Szasznovics ellen, majd nem sokkal később a tokiói olimpiától és a US Opentől is visszalépett.

A párosban háromszoros világ- és négyszeres Grand Slam-bajnok hazai kedvenc jelenleg csak 299. az egyéni világranglistán, és szabadkártyával indult el a magyarországi viadalon, ahol a 32 között az ukrán Katyerina Baindl várt rá. A 138. helyen álló ellenféllel akadt elszámolnivaló magyar szempontból, ugyanis ő akadályozta meg a selejtezőben vasárnap Stolmár Rebekát abban, hogy a főtáblára jusson.

Két korábbi találkozójuk alapján 1/1-re állt a mérlegük, a harmadik csatában az ukrán 4:2-re elhúzott, ám a soproni teniszező visszabrékelt (4:4), sőt semmi-negyvennél három bréklabdája volt. Baindl azonban a mintegy 300 néző bánatára megfordította a gémet, majd rögtön elvette az elbizonytalanodó magyar adogatását, és 48 perc elteltével szettelőnyben volt.

Az odesszai játékos a folytatásban is kevesebbet rontott, miközben a 25. helyen is megfordult Babost szemmel láthatóan zavarta az időnként viharos szél. Baindlnak három labdája volt a 4:0-hoz, de a magyar erőre kapott, és visszabrékelt, 3:3-nál újra nyílt lett a mérkőzés, ám az időnként feldúltan játszó Babos ezután már nem nyert gémet. Az összecsapás 1 óra 39 percig tartott.

A világranglistán 357. Stollár a selejtezőből indult, és a hétvégén mexikói és spanyol ellenfelet legyőzve jutott fel a főtáblára. Tavalyról kellemes emlékei lehettek a Római Teniszakadémiáról, mivel párosban a román Mihaela Buzarnscu oldalán megnyerte a viadalt.

A 23 éves magyar nehéz sorsolást kapott azt elitmezőnyben, ugyanis a háló túloldalán hétfőn az ötödik kiemelt Aljakszandra Szasznovics állt, aki 36. a rangsorban. Első találkozójukon a hazai játékos 1:1-nél hét bréklabdát hárított, ám 3:3-nál már elvesztette az adogatását, ez pedig riválisának elég volt a szettelőnyhöz. A folytatásban belelendült Stollár, sorra hozta a gémeket, és váratlanul simán, 23 perc alatt kiegyenlített. Jöhetett a döntő játszma, ebben a fehérorosz 3:2-nél brékelt, a magyar rögtön visszavette az elvesztett szervát, de egy újabb brék már megpecsételte a remekül küzdő hazai teniszező sorsát. A találkozó 1 óra 44 percig tartott.

Stollár párosban Babos Tímea oldalán indul a Római-parton.

Eredmények, egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Aljakszandra Szasznovics (fehérorosz, 5.)-Stollár Fanny 6:3, 0:6, 6:3
Katyerina Baindl (ukrán)-Babos Tímea 6:4, 6:3
Rahimova (orosz)-Ruse (román, 7.) 6:4, 6:7 (3-7), 6:3
Curenko (ukrán)-Alves (brazil) 6:4, 6:1
Pera (amerikai)-Bassols Ribera (spanyol) 6:2, 7:5

Borítókép: Párizs, 2020. szeptember 29. Babos Tímea a román Ana Bogdan ellen játszik a francia nyílt teniszbajnokság női egyesének első fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2020. szeptember 29-én. MTI/EPA/Yoan Valat

További tartalmak