Musorujsag
Élő Eredmények

A döntő kapujában vérzett el a Babos, Stollár páros Budapesten

A döntő kapujában vérzett el a Babos, Stollár páros Budapesten

mti
Babos Tímea és Stollár Fanny párosa kikapott az elődöntőben a 250 ezer dollár (100 millió forint) összdíjazású budapesti salakpályás női tenisztornán.

A Római Teniszakadémián zajló verseny utolsó előtti napján napsütés és kellemes 26 fok várta a játékosokat. Babos és Stollár első mérkőzésén a második kiemelt kazah Anna Danilinát és szerb Aleksandra Krunicot verte, majd a negyeddöntőben nagy csatában bizonyult jobbnak Bondár Annánál és Udvardy Pannánál. A szombati elődöntőben a háló túloldalán a lengyel Katarzyna Piter és a belga Kimberley Zimmermann állt, akik egyéniben el sem indultak Budapesten.

Babos és Stollár is már hétfőn kiesett egyesben, így azóta mindketten a párosra koncentrálhattak. Előbbi négyszeres Grand Slam-győztes és háromszoros világbajnok párosban, Stollár pedig kétszer is első lett párosban a Római-parton: 2018-ban a spanyol Georgina Garcia Perez, tavaly a román Mihaela Buzarnescu oldalán ünnepelhetett, 2019-ben pedig döntőt vívott a brit Heather Watson párjaként.

A szombati elődöntő sorozatban öt brékkel indult, majd többnyire a jóval összeszokottabb rivális irányította a játékot, és 2:2 után 5:2-re elhúzott. Piter azonban nem tudta kiszerválni a szettet, Babosék két játszmalabdát hárítva brékeltek, csakhogy Stollár sem tudta hozni az adogatását, ami már a szettbe került.

A folytatásban már csak a magyarok brékeltek, méghozzá a játszma elején és a végén, így 6:3-mal kiegyenlítettek. Jöhetett a párosban az utolsó szettet helyettesítő, tíz nyert pontig tartó döntő rövidítés, amelyben a jobban adogató rivális 3-1-re, majd 5-2-re elhúzott. A hazai kettős 3-7-ről 6-7-re még felzárkózott, de ezután már nem nyert pontot. A találkozó 1 óra 22 percig tartott.

Az egyesek elődöntőjében előbb a címvédő kazah Julija Putyinceva és Krunic csap majd össze, majd – várhatóan 15 óra körül – a kilencedik kiemelt Bondár Anna következik az amerikai Bernarda Pera ellen.

páros, elődöntő:
Katarzyna Piter, Kimberley Zimmermann (lengyel, belga)-Babos Tímea, Stollár Fanny 6:3, 3:6, 10-6 – döntő rövidítés

egyes, elődöntő:
Bondár Anna (9.)-Bernarda Pera (amerikai) 15.00 körül

Borítókép: Babos Tímea (MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak