Musorujsag
Élő Eredmények
×

Gálfi Dalma visszalépett a hamburgi versenytől, kéthetes pihenőt tart

Gálfi Dalma visszalépett a hamburgi versenytől, kéthetes pihenőt tart

m4sport.hu/MTI
A teniszező Gálfi Dalma kisebb sérülése miatt kéthetes pihenőt tart.

A magyar szövetség közösségi oldala szerint a világranglista 95. helyezettje ezen a héten Hamburgban versenyzett volna, azonban néhány hete fennálló sérülése miatt visszalépett. Gálfi elmondta, Wimbledonban az első edzésén megnyúlt a térdszalagja, ennek ellenére szinte folyamatosan játszott.

„Nyilván nem tett jót neki, hogy folyamatosan terheltem, ezért is volt minden meccsen bekötve a térdem. Most megint ránéztek egy ultrahangos vizsgálaton, és sajnos nem javult a helyzet, nagyon meg van vastagodva a szalag a jobb lábamhoz képest, ezért döntöttünk úgy, hogy visszalépek a hamburgi versenytől, és így egy kéthetes regenerációs időszak következik majd” – nyilatkozta.

Hozzátette, reményei szerint utána feltöltődve, százszázalékos állapotban kezdheti el a kemény pályás időszakot.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dalma Galfi (@dalmagalfi) által megosztott bejegyzés

Gálfi a közelmúltban Ilkleyben tornát nyert, Contrexeville-ben döntőt játszott, a múlt héten Budapesten viszont az első fordulóban búcsúzott.

A 23 éves teniszezőnek ezen a héten nincsenek védendő világranglistapontjai, így jókor jött számára a pihenő.

Borítókép: Gálfi Dalma a görög Deszpina Papamihail ellen játszott mérkőzésen a salakpályás budapesti női WTA tenisztorna az első fordulójában a Római Teniszakadémián 2022. július 12-én. (MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek