Musorujsag
Élő Eredmények
×

Videó: Federer betartotta öt éve tett ígéretét, a hálás kisgyerek a döbbenettől alig jutott szóhoz

Videó: Federer betartotta öt éve tett ígéretét, a hálás kisgyerek a döbbenettől alig jutott szóhoz

m4sport.hu
Öt évvel ezelőtt, 2017 augusztusában New Yorkban, a US Open előtt sajtótájékoztatót tartottak, amelyen a #NetGenerationKidcaster-program részeként lehetőséget adtak egy kisgyereknek, hogy kérdéseket tehessen fel Roger Federernek. Az esetről videó is készült, amely annak idején vírusként terjedt, több mint hét és fél millióan tekintették meg. Nem véletlenül, őrült cuki kis beszélgetés kerekedett a kérdések által, melyeknek végén a svájci teniszező egy ígéretet tett a kis Zizou-nak.

Izyan Ahmad, alias ‘Zizou’ azon a bizonyos sajtótájékoztatón, amikor megkapta a szót illedelmesen bemutatkozott, majd feltette a kérdést, amelyre talán senki nem számított.

“Csak azt szeretném kérdezni tőled, Svájc egy igazán király hely, ugye? Ott nem túl nagy az állatállomány. Akkor miért hívnak téged kecskének?”

Magyarázat: angolul a kecskét úgy mondják, Goat. Ez egyben a rövidítése lehet annak, hogy minden idők legjobbja (G.O.A.T. – Greatest Of All Times). Sokan gondolják úgy, hogy Federer a tenisz történetének legjobb játékosa, ezért tette fel a kicsi fiú ezt a szokatlan, váratlan kérdést. A svájci legenda mosolyogva vette a lapot.

“Nem igazán tudom. Pár rajongóm szokott így hívni, magamat nem nevezném így, de igazából elég sok állatunk van Svájcban, ahogyan kecskék is, amelyek részét képezik az ottani állatállománynak.”

Aztán Zizou komolyba váltott, ami újabb komoly mosolyokat váltott ki a jelenlévőkből.

“Egy komoly kérdésem is van: minden idők legkövetkezetesebb játékosa vagy. Megtennéd, hogy még játszanál úgy 8-9 évet, és akkor én is játszhatnék veled, amikor profi leszek?”

És jött az ígéret. Az akkor már 36 éves teniszlegendának kicsit türtőztetnie kellet magát, hogy ne röhögje el magát a válasz előtt.

“Igen! Ha képes leszel elérni, hogy tornákon vegyél részt, akkor biztosítalak arról, hogy miattad visszajövök. Oké?”

Nos, az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó, ezzel pedig az azóta 41 éves teniszező is tisztában van, aki legutóbb a tavalyi wimbledoni tornán lépett pályára, de hivatalosan még nem jelentette be visszavonulását, de finoman már utalt arra, hogy közeleg az időpont, mert a családdal töltött idő megfizethetetlen.

Zizou az elmúlt öt évben rendületlenül és kitartóan edzett, mára az egyik legnagyobb fiatal tenisztehetség Amerikában. Federer meghívta őt Svájcba, edzőjével együtt, de úgy, hogy a srác nem tudta, hogy ő áll a háttérben. Az eseményt pedig titokban felvették, így minden kis rezdülés látható, hogy döbbent le a 11 éves fiú, ahogyan hallani, milyen meglepett.

“Edző, tudják a nevemet!”
“Ez életem legjobb napja”
“Mi a f…”

És még csak utána következett a találkozás és a beígért játék a bálvánnyal.
“Úristen, köszönöm. Annyira izgatott vagyok!”

Őrülten élvezte a mesébe illő, feledhetetlen pillanatokat. Jó kis sztori…

Amitől még meghatóbbá válik a történet, hogy a találkozót Federer a saját születésnapjára időzítette, Zizou pedig a Twitteren reagált a vele történekre.

“Az ilyenek miatt ekkora példakép. Mr. Federer, köszönöm neked életem legszebb napját, ezt a szép emléket, örökké hálás leszek, amiért betartottad ígéretedet. Boldog születésnapot, G.O.A.T!”

Borítókép: Roger Federer és Zizou

További tartalmak