Musorujsag
Élő Eredmények
×

Serena Williams búcsújára számos kiemelkedő sportoló reagált – LeBron, Phelps és Nadal is üzent

Serena Williams búcsújára számos kiemelkedő sportoló reagált – LeBron, Phelps és Nadal is üzent

mti
Nemcsak a tenisz-, hanem az egész sportvilág reagált Serena Williams búcsújára, miután az egyesben 23-szoros Grand Slam-győztes játékos három szettben kikapott az ausztrál Ajla Tomljanovictól, így kiesett a harmadik fordulóban az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Minden valószínűség szerint ez volt a sportág korszakos alakjának utolsó tétmérkőzése – a Serena Williams búcsújára reagáló hírességek nyilatkozatai közül válogattunk néhányat.

A volt világelső teniszlegenda, Billie Jean King:

„Hihetetlen pályafutása nyomot hagy a tenisztörténelemben. De lehet, hogy később még nagyobb hatással lesz a sportágra. Köszönöm, Serena, az utazásod folytatódik.”

Tiger Woods, a világ legismertebb golfozója:

„Serena, te vagy a legnagyszerűbb a pályán és azon kívül is. Köszönjük, hogy mindannyiunkat inspiráltál abban, hogy kövessük az álmainkat. Szeretlek, kishúgom!”

Rafael Nadal 22-szeres Grand Slam-győztes teniszező:

„Rengeteg ember számára jelent inspirációt. Nagyon sokat adott a tenisznek, szerencsések vagyunk, hogy ilyen hosszú időn át ilyen nagyszerű nagykövetünk volt. Megérdemli, hogy most azt csinálja, amihez kedve van. Minden jót kívánok neki és remélem, még találkozunk.”

Simona Biles négyszeres olimpiai bajnok tornász:

„Köszönjük, Serena, hogy átlépted a határokat a fekete sportolókért, a női sportolókért és minden sportolóért. Élmény volt nézni, köszönjük az inspirációt!”

Michael Phelps 23-szoros olimpiai bajnok úszó:

„Nagy élmény volt Serenát látni, nemcsak abban, ahogy megváltoztatta a teniszt, de ami még fontosabb, ahogy segítette a következő generáció kibontakozását. Az eredményei önmagukért beszélnek, de amit a legjobban szeretek benne, az az, hogy soha nem adja fel. A pályán és azon kívül is elkötelezett. Nagyszerű példa mindannyiunk számára.”

LeBron James négyszeres NBA-győztes:

„Te vagy minden idők legjobbja. Amit a sportért és a nőkért tettél, az példátlan. Megtisztelő volt követni az utadat, látni, ahogy minden célodat eléred, ahogy rekordokat döntesz, látni a nagyszerűségedet a pályán és azon kívül.”

Andy Roddick volt világelső amerikai teniszező:

„Szeretlek, Serena. Életre szóló élmény volt látni, hogy kivé váltál. Alig várom, hogy lássam, mit fogsz legközelebb csinálni. Köszönöm, régi barátom!”

Allyson Felix hétszeres olimpiai bajnok atléta:

„Nagyon hálás vagyok Serena Williamsnek. Amit a sportnak adott, soha nem fogjuk elfelejteni. Köszönjük!”

Alja Tomljanovic:

„Nagyon sajnálom, hiszen ugyanannyira rajongok Serenáért, mint a szurkolók. Amit a teniszsportért, így értem is tett, az elképesztő. Soha nem gondoltam volna, hogy lehetőségem lesz az utolsó meccsén játszani azok után, hogy annyi döntőben csodáltam a játékát. Ez tehát egy szürreális pillanat a számomra. Azt hittem, legyőz, egészen az utolsó pillanatig azt gondoltam, hogy meg tudja fordítani a meccset, még akkor is, amikor a döntő szettben 5:1-re vezettem. Ő minden idők legjobbja.”

Williams a Tomjanovic elleni meccs után könnyek között mondott köszönetet a családjának.

„Ezek örömkönnyek. Szórakoztató utazás volt. Egyszerűen csak hálás vagyok” – fogalmazott.

(EPA/JASON SZENES)

Arra a kérdésre, hogy visszatér-e még a pályára, a következőt válaszolta: „úgy gondolom, hogy nem, de soha nem lehet tudni. Nem tudom”.

Borítókép: EPA/JASON SZENES

További tartalmak

Kapcsolódó hírek