Musorujsag
Élő Eredmények

Megdőltek a nézőcsúcsok a US Openen

Megdőltek a nézőcsúcsok a US Openen

MTI
Minden eddigi látogatottsági rekordot megdöntött az idei US Open.

 

Az amerikai nyílt teniszbajnokság adatait értékelve az insidethegames.biz szerint a főtáblás mérkőzéseket összesen 776 120-an tekintették meg Flushing Meadowsban, szemben a korábbi, 2019-ben felállított 737 872-es csúccsal. Az év utolsó Grand Slam-tornájának három hetében 888 044-en látogattak ki az eseményre, a korábbi legmagasabb szám 853 227 fő volt, szintén három évvel ezelőtt.

A 23 859 fő befogadására alkalmas Arthur Ashe Stadion 25 éves története során most először minden alkalommal megtelt, mindenekelőtt azért, mert a korábbi női világelső, nagy hazai kedvenc Serena Williamsnek ez volt a búcsúfellépése US Openen.

A 40 éves, 23-szoros Grand Slam-bajnok nyitómérkőzésére a montenegrói Danka Kovinic ellen 29 402-en voltak kíváncsiak a helyszínen, s rekordot döntött azzal is, hogy az ausztrál Ajla Tomljanoviccsal vívott – amúgy vereséggel zárult – harmadik fordulós összecsapása 4,6 millió nézőt vonzott a tévéképernyők elé.

Borítókép: New York, 2022. szeptember 3. Az amerikai Serena Williams búcsúzik a közönségtől az ausztrál Alja Tomljanovic elleni játszma után az amerikai nemzetközi teniszbajnokság női egyesének harmadik fordulójában a New York-i Flushing Meadowsban 2022. szeptember 2-án. Serena Williams három szettben kikapott, így kiesett a további küzdelemből. A 23 Grand Slam-tornán diadalmaskodó, 41 esztendős korábbi világelső augusztus elején jelentette be, hogy az amerikai nyílt bajnokság (US Open) után visszavonul. MTI/EPA/Jason Szenes

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Alcaraz történelmet írt, és bebizonyította, Djokovic és Nadal után is jó kezekben lesz a férfi tenisz
Carlos Alcaraz győzelmével zárult a US Open férfi versenye, a spanyol játékos 6:4, 2:6, 7:6, 6:3-ra győzött Casper Ruud ellen a döntőben. Pete Sampras 1990-es sikere óta a legfiatalabb bajnoka lett a tornának, a történelem valaha volt legfiatalabb világelsője, és méltó utód egy olyan korszak után, melyet majd a „Nagy Hármas” hagy hátra maga után, ha egyszer befejezik.
Tenisz
A cseh páros nyerte a US Open döntőjét
Az olimpiai címvédő cseh Barbora Krejcíková és Katerina Siniaková szetthátrányból fordítva diadalmaskodott az amerikai nyílt teniszbajnokság női párosversenyének vasárnapi döntőjében.
Tenisz