Musorujsag
Élő Eredmények

Jani Réka, Babos Tímea és Udvardy Panna számára is véget ért a budapesti challenger-torna

Jani Réka, Babos Tímea és Udvardy Panna számára is véget ért a budapesti challenger-torna

MTI
Szabanin Natália meglepetésre legyőzte Udvardy Pannát, és Babos Tímea is kikapott a Római Teniszakadémián zajló, 115 ezer dollár (45,4 millió forint) összdíjazású salakpályás női challenger-torna első fordulójában.

A világranglistán 287. Szabanin szabadkártyával indult a viadalon, és két sima szettben megverte a nyolcadik kiemelt Udvardyt, aki 204 hellyel előzi meg őt. A mérkőzés második szettjében a 18 éves Szabaninnak már 5:0-nál is volt mérkőzéslabdája, de végül riválisa összehozott egy becsületgémet.

A szabadkártyás Babos Tímea (311.) 3:6, 2:2-re állt hétfőn az osztrák Julia Grabher ellen, amikor találkozójuk sötétedés miatt félbeszakadt. A keddi folytatás alig fél órát tartott, a WTA-rangsorban 99. ellenfél 6:4-re hozta a második felvonást, és összességében másfél óra alatt nyert.

A nap folyamán még Jani Réka, Stollár Fanny, Bondár Anna és Stolmár Rebeka egyesben, Nagy Adrienn és Tóth Amarissa, valamint Molnár Kitti és Varga Viktória pedig párosban szerepel magyar részről.

A világranglistán karriercsúccsal 104. Jani remek formában érkezett a budapesti versenyre, mivel a múlt héten döntőt vívott a bukaresti, szintén challenger besorolású viadalon. A háló túloldalán Danka Kovinic állt, aki nagy ütőerejéről és megalkuvás nélküli stílusáról ismert.

A 31 éves teniszező türelmes játékkal 4:2-re elhúzott, ám ezután a 76. helyezett ellenfél bekeményített, és sorozatban négy gémet nyerve hozta a nyitószettet. A folytatásban a magyar teniszező 1:1-nél elvesztette az adogatását, a montenegrói pedig még inkább lendületbe jött, szórta a nyerőket, 180 kilométer/órás szervákkal bombázta Jani térfelét, és végül 1 óra 25 perc alatt győzött.

„Bukarestben egyesben és párosban is döntőztem, és itt is vitt tovább a lendület, de ez ma erre volt elég – nyilatkozta Jani Réka. – Az első szettben még meg tudtam zavarni az ellenfelemet, de a másodikban emelt a játékán, és akkor már nagyon nehéz dolgom volt” – tette hozzá a magyar teniszező, aki a hétvégén már a pármai torna selejtezőjében lesz érdekelt.

Eredmények:
1. forduló (a 16 közé jutásért):
Julia Grabher (osztrák)-Babos Tímea 6:3, 6:4
Szabanin Natália-Udvardy Panna (8.) 6:4, 6:1
Tomova (bolgár)-Paolini (olasz, 3.) 4:6, 6:0, 6:2
Davis (amerikai)-Parrizas Diaz (spanyol, 5.) 6:3, 6:3
Waltert (svájci)-Bucsa (spanyol) játék nélkül
Danka Kovinic (montenegrói)-Jani Réka 6:4, 6:2

később:
Stollár Fanny-Tamara Zidansek (szlovén) 13.50
Bondár Anna (2.)-Elisabetta Cocciaretto (olasz) 14.00
Stolmár Rebeka – Irina-Camelia Begu (román, 1.) 15.30

páros, nyolcaddöntő:
Nagy Adrienn, Tóth Amarissa-Anastasia Detiuc, Miriam Kolodziejova (cseh) 14.30 körül
Molnár Kitti, Varga Viktória-Zsibek Kulambajeva, Diana Marcinkevica (kazah, lett) 14.30 körül

Borítókép: Facebook/Hungarian Tennis

További tartalmak