Musorujsag
Élő Eredmények

Roger Federer: Nem akartam mindent kockára tenni

Roger Federer: Nem akartam mindent kockára tenni

mti
Roger Federer reméli, Rafael Nadallal az oldalán párosmeccsen búcsúzik a profi tenisztől a péntektől vasárnapig tartó Laver Kupán.

A húszszoros Grand Slam-tornagyőztes svájci játékos – aki múlt csütörtökön jelentette be visszavonulását – szerdán elmondta, megbékélt a döntésével, és bízik abban, hogy régi riválisa, a 22-szeres GS-bajnok Rafael Nadal párospartnereként búcsúzhat el az élsporttól.

„Nem szeretném, ha a viadal egy temetésre hasonlítana, boldog befejezést szeretnék” – mondta sajtótájékoztatóján Federer.

„Idegesen fogok pályára lépni, mert jó ideje nem játszottam, de remélem, versenyképes állapotban leszek” – emelte ki a svájci klasszis, akinek elmondása szerint szüksége volt némi időre ahhoz, hogy megbarátkozzon a visszavonulás gondolatával.

Rafael Nadal (b) és Roger Federer a 2017-es Laver Kupán (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

„Próbáltam egyre keményebben edzeni, de nagyon nehéz volt. Nagyon fáradt voltam, nem éreztem, hogy előrébb jutnék, ráadásul az újabb vizsgálati eredmények sem olyanok voltak, mint amelyekben reménykedtem” – indokolta elhatározását Federer, akinek jobb térdét többször is megműtötték az elmúlt másfél évben.

„Válaszúthoz érkeztem, és el kellett döntenem, hogyan tovább, én pedig nem akartam mindent kockára tenni. A legnehezebb az volt, amikor rájöttem, hogy valóban ez az út vége” – tette hozzá a svájciak olimpiai bajnoka, aki így utolsó hivatalos tétmérkőzését tavaly júliusban, Wimbledonban vívta Hubert Hurkacz ellen a negyeddöntőben.

Melbourne, 2020. január 30.
A svájci Roger Federer elköszön a szurkolóktól, miután a szerb Novak Djokovic 7:6, 6:4, 6:3 arányban legyőzte őt az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében Melbourne-ben 2020. január 30-án.
MTI/EPA/AAP/Lukas Coch

„A keserédes döntés keserű része, hogy mindenki örökké játszani akar. Imádok a pályán lenni, imádok utazni, minden tökéletes volt. Minden aspektusból nézve szerettem a pályafutásom. Az édes része, hogy mindenki tudja, eljön ez a pillanat, én pedig nagyon hálás vagyok ezért a nagyszerű kalandért” –  jelentette ki a korábbi világelső, aki a torna első, pénteki napján búcsúzik majd el a közönségtől.

A jövőjére vonatkozó kérdésre kapcsolatban úgy felelt, még nem tervezett meg mindent pontosan, de 13 éves lány- és nyolcéves fiúikreire biztosan több ideje jut majd, mint korábban. Arról ugyanakkor biztosított mindenkit, hogy nem szakad el a tenisztől.

Borítókép: (EPA/ANDY RAIN)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek