Musorujsag
Élő Eredmények
×

A lengyelek legjobbja a zsúfolt versenynaptár miatt nem játszik a BJK-kupán

A lengyelek legjobbja a zsúfolt versenynaptár miatt nem játszik a BJK-kupán

MTI
A zsúfolt versenynaptárra hivatkozva nem játszik a Billie Jean King Kupa glasgow-i döntőjében hazája színeiben a női teniszezők világranglistáját vezető lengyel Iga Swiatek, aki egyben bírálta a nemzetközi szövetség illetékeseit.

A skóciai tornát november 8. és 13. között rendezik 12 csapattal, ugyanakkor – és ezt Swiatek nyomatékosan kijelentette – a WTA-döntőt a texasi Fort Worthben egy nappal korábban fejezik be

„Sokat gondolkoztam ezen, és újra megvitattam a csapatommal, de nem leszek képes játszani a Billie Jean King Kupán Glasgow-ban. Ez elszomorít” – írta a lengyel sztár az Instagram-oldalán. “Nagyon sajnálom, mert amikor csak lehetséges Lengyelországért játszom, és mindig a legjobbamat nyújtom. Megtiszteltetés volt idén Lengyelországban játszani, és reméltem, hogy a szezon végén újra megtehetem ezt.”

Instagram / Iga Swiatek

Swiatek hangsúlyozta azt is: csalódott, hogy a tenisz irányítói nem jutottak megegyezésre olyan alapvető dologban, mint a versenynaptár, így csak egy napot adnak a földgolyó átutazására és ahhoz, hogy megszokják az időzónák közötti különbséget. A WTA-döntőt a női tornákat irányító WTA rendezi, míg a Billie Jean King Kupát a nemzetközi szövetség, az ITF. „Ez a helyzet nem biztonságos az egészségünkre nézve, és sérüléseket okozhat. Beszélni fogok a WTA-val és az ITF-fel, hogy változtassunk valamit. Ez a helyzet nemcsak a hozzám hasonló játékosok számára nehéz, hanem főleg a sportág rajongóinak.” A Billie Jean King Kupán 12 női válogatott vesz részt négy csoportban, a csoportokból az első helyezettek jutnak az elődöntőbe. Lengyelország a D jelű csoportban szerepel Csehországgal és az Egyesült Államokkal.

Borítókép: epa08734249 Iga Swiatek of Poland reacts after winning against Sofia Kenin of the USA in their women’s final match during the French Open tennis tournament at Roland ​Garros in Paris, France, 10 October 2020. EPA/JULIEN DE ROSA

További tartalmak