Musorujsag
Élő Eredmények

Andy Murray vicces üzenettel jelezte Federernek, hogy Svájcban van

Andy Murray vicces üzenettel jelezte Federernek, hogy Svájcban van

m4sport.hu
Megírta, hogy a világ egyik legnagyobb sportolójának hazájába érkezett, de nem egykori riválisára gondolt.

Andy Murray Svájcba érkezett, hogy részt vegyen Basel ATP 500-ra elnevezésű teniszversenyen. A világranglista jelenlegi 49. helyezettje 2005 óta először játszik ezen a tornán, kedden az első fordulóban Roman Safiullinnal találkozik. A háromszoros Grand Slam-győztes az év végére szeretne előrébb kerülni a rangsorban, hogy a januári Australian Openen a legjobb 32 kiemelt közé kerülhessen.

Murray most elárulta, amikor megérkezett Svájcba milyen üzenetet küldött egykori riválisának. „Éppen a világ egyik legnagyobb sportolójának, Granit Xhakának a városába érkeztem” – írta a brit teniszező. Elárulta, hatalmas Arsenal-szurkoló és tisztában van vele, hogy a londoniak játékosa is a városból származik, miként a korábbi világelső teniszező is.

Federer már korábban jelezte, nem lesz ott a bázeli versenyen, pedig különleges visszavonulási ünnepséget is terveztek neki. Bevallotta, a Laver Cup búcsúja után túl korai lenne még ahhoz, hogy visszatérjen Bázelbe.

A bázeli ATP 500-as tornát 2019 óta nem rendezték meg a világjárvány miatt, akkor Federer nyerte meg – immár tizedik alkalommal -, így ő a regnáló bajnok, annak ellenére, hogy a múlt hónapban bejelentette visszavonulását és a Laver Kupán el is búcsúzott az élsporttól.

 

 

 

Borítókép: A brit Andy Murray MTI/EPA/AAP/Lukas Coch

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Federer szakkommentátorként és mentorként folytathatja egyik edzője szerint
Egyik edzője, Ivan Ljubicic szerint Roger Federer szakkommentátorként és mentorként folytathatja pályafutását, miután péntek este a Laver Kupán <a href="https://m4sport.hu/tenisz/cikk/2022/09/24/a-tenisz-unnepen-konnyek-kozott-bucsuzott-a-vilag-egyik-legnagyobbja-roger-federer" target="_blank" rel="noopener">visszavonult a tenisztől.</a>
Tenisz
Búcsúzhat-e szebben Roger Federer, aki újraírta a tenisz nagykönyvét?
Röviden a válasz, igen. A körülmények ismeretében lehetett volna jobbat elképzelni? Minden bizonnyal nem. El lehet-e szebben búcsúztatni minden idők egyik legnagyobb teniszezőjét, mintsem, hogy egy olyan „buliból lép majd le”, amelyet ő szervezett és a résztvevők jelentős része is csak miatta mondott rá áment? Nem, és nem is kell, mert annak a Rafael Nadalnak az oldalán teszi meg majd mindezt, aki miatt más ember lett. A tenisz egyik legnagyobb ünnepén búcsúzik Roger Federer, és ez most nem egy ’last dance’ lesz, hanem olyan pillanat, mint amikor a közönség vastapssal hívja vissza a színpadra az előadóművészt, hogy még egyszer utoljára megtapsolhassák.
Tenisz