Musorujsag
Élő Eredmények

Holger Rune letaszította a trónról a Bercy királyát, új Masters-győztese van a férfi tenisznek

Holger Rune letaszította a trónról a Bercy királyát, új Masters-győztese van a férfi tenisznek

m4sport.hu
Fantasztikus döntőt, roppant izgalmas végjátékot és kimagasló színvonalú teniszt hozott Novak Djokovic és Holger Rune összecsapása az 5,41 millió euró (2,23 milliárd forint) összdíjazású párizsi keménypályás férfi tenisztorna vasárnapi fináléjában.

A 21-szeres Grand Slam-győztes, korábbi világelső szerb klasszis – a verseny hatszoros bajnoka – 36 perc alatt megnyerte az első játszmát. Ezt követően azonban a 19 esztendős dán játékos meg tudta fordítani a több mint két és fél órás találkozót a viadalon nyolcadik döntőjét játszó ellenfelével szemben. A döntő szett utolsó gémjében hat bérklabdája is volt Djokovicnak, de nem tudott visszazárkózni. Sikerével Rune immár pályafutása harmadik trófeáját emelhette a magasba, azonban az elsőt ilyen magas kategóriájú versenyeken, ráadásul a párizsi viadal első fordulójában három meccslabdát is hárított Stan Wawrinka ellen.

Holger Rune a tornagyőzelemig vezető úton legyőzte a háromszoros Grand Slam-bajnok Wawrinkát, a top 10-es Hubert Hurkaczot, Andrej Rubljovot, a világelső Carlos Alcarazt és a három hete veretlen Felix Auger-Aliassime-ot is, valamint a fináléban szetthátrányból fordítva Novak Djokovicot.

Eredmény, döntő:

Rune (dán)-Djokovic (szerb, 6.) 3:6, 6:3, 7:5

Borítókép: MTI/EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

További tartalmak