Musorujsag
Élő Eredmények

Egymillió dolláros büntetést kaptak a wimbledoni tenisztorna szervezői az ATP-től

Egymillió dolláros büntetést kaptak a wimbledoni tenisztorna szervezői az ATP-től

mti
Egymillió dolláros büntetést kapott a férfi sorozatot lebonyolító ATP-től a wimbledoni bajnokságot is szervező Brit Tenisz Szövetség (LTA), mert kizárta az idei tornáiról az orosz és fehérorosz játékosokat.

A londoni Grand Slam mellett öt ATP-versenyt érintő szankciót az ukrajnai háború miatt hozta meg az LTA.

A szigetország szövetsége szerdán közölte, csalódott, mert az ATP nem volt tekintettel a rendkívüli körülményekre, és semmi együttérzést nem mutatott Ukrajna felé.
A büntetés következtében az LTA bejelentette, hogy jövőre várhatóan eláll számos kisebb torna – köztük challenger-versenyek – megrendezésétől.

Korábban hasonló okokból a női viadalokat összefogó WTA is egymillió dolláros pénzbírságot szabott ki az LTA-re, de az bíróságon megtámadta a határozatot.

Egyelőre nem tudni, hogy az ATP-büntetést is megfellebbezi-e a szövetség.

Borítókép: Danyil Medvegyev (Fotó: EPA/Jean-Christophe Bott)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Megjelent a magyar kézilabdázás történetét bemutató Kézi-könyv
A Magyar Kézilabda Szövetség kiadásában, a Magyar Sportújságírók Szövetsége Nagy Béla-programjának támogatásával megjelent a "Kézi-könyv", a magyar kézilabdázás történetét 1926-tól bemutató exkluzív kiadvány, amely fotók, statisztikák és sztorik segítségével kalauzol végig a sportág múltján a jelenig.
Kézilabda
Az F3 ezüstérmesével erősít a Red Bull
Komoly lehetőséget kapott autóversenyzői karrierjének előrelendítésére a Forma–3 idei ezüstérmese, Zane Maloney, aki 2023-ban a Red Bull juniorprogramjának tagjaként folytathatja pályafutását.
F1 Hírek