Musorujsag
Élő Eredmények

„Higgyen nekem, nyolcszor nyertem meg ezt a tornát” – Roger Federer elképesztő sztorit osztott meg arról, hogy nem engedték be Wimbledonba

„Higgyen nekem, nyolcszor nyertem meg ezt a tornát” – Roger Federer elképesztő sztorit osztott meg arról, hogy nem engedték be Wimbledonba

m4sport.hu | Szerző: Kovács Máté
Roger Federer sokak szemében nemcsak a teniszben elért eredményei miatt lett a világ egyik legkedveltebb és legtöbbre tartott sportolója, az emberi nagysága is fontos szerepet játszott ebben. Sosem vágott fel az eredményeivel, nem kerülte meg a kötelező köröket és mindig szakít és szakított időt a szurkolóira, ám ami a legfontosabb, egész karrierje során ember maradt. A már visszavonult 20-szoros Grand Slam-bajnok ex-játékos igen különleges és vicces sztorit osztott meg a világgal.

Roger Federer már a visszavonult sztársportolók életét éli. Egyik héten legfőbb szponzoránál vendégeskedett Tokióban, a napokban pedig egy NBA-meccset tekintett meg az Egyesült Államokban. S ha már a tengerentúlon járt meghívást kapott jóbartája, az amerikai humorista és műsorvezető, Trevor Noah műsorába, a The Daily Show-ba. A közel félórás beszélgetés fő irányvonala a Federer-jelenség volt, s ennek kapcsán merült fel a kérdés, igaz-e, hogy nem tudott bejutni Wimbledonba.

A svájci legenda kerekperec elmesélte a teljes történetet, miszerint Tokióból hazafelé tartva Londonban is megállót tartottak, hogy egy specialista ránézzen a térdére. A vizsgálat kevesebb időt vett igénybe, mint amennyit a 41 esztendős ex-sportoló gondolt, ezért csapatával úgy döntött, ne a reptéren várakozzanak, hanem látogassanak el Federer második otthonába, az All England Lawn Tennis Clubba, ahol karrierje legfontosabb és legnagyobb sikereit aratta, hiszen nyolcszor nyerte meg a wimbledoni teniszbajnokságot.

A történet 11:40-től látható:

„Volt két óránk a hazautazásig és mivel ez nem volt bekalkulálva, így Wimbledonba sem szóltam oda, hogy tennénk egy villámlátogatást. Nem sűrűn fordultam meg ott akkor, amikor nincs verseny, így amikor megérkeztünk, elsőre automatikusan ott akartunk bemenni, ahol a játékosok szoktak, amikor zajlik a torna. Ott volt velem Severin Lüthi is (Federer edzője – a szerző), megláttunk egy biztonsági őr hölgyet és mondtam neki, hagyd csak, intézem. Kiszálltam az autóból, majd megkérdeztem, hogy tudnánk most bejutni, merre van a bejárat. Erre a hölgy visszakérdezett, nálam van-e a tagsági kártyám? Egy pillanatra le is fagytam, mert nem tudom, van-e ilyenem, ugyanis, ha egyszer megnyered a wimbledoni versenyt, automatikusan taggá válsz. Mindenesetre közöltem, hogy sajnos nincs nálam, de tag vagyok, és azon töprengünk, hogyan tudnánk bejutni” – mesélte Federer a nem mindennapi történetet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Roger Federer (@rogerfederer) által megosztott bejegyzés

A biztonsági őr pedig kötötte az ebet a karóhoz, tájékoztatta a svájcit, hogy bizony csak az ilyen kártyával rendelkező személyek léphetnek be az All England Lawn Tennis Clubba.

„Ez volt az első alkalom, hogy nem a torna idejében voltam ott, amikor ugye más bejáraton megyünk be a sok ember miatt” – folytatta Federer. „Lefagytam, mert a hölgy kitartott és mondta, hogy menjünk egy kicsit feljebb, de csak a tagsági kártyával tudunk majd belépni. Még mindig szörnyen érzem magam, hogy ezt mondtam, mert nem szoktam sosem ilyenekkel jönni, de ránéztem és azt mondtam: nyolcszor nyertem meg ezt a tornát, kérem higgyen nekem, tag vagyok, hogyan tudnánk bejutni? Ezután felmentünk egy másik kapuhoz, kiszálltam a kocsiból, épp arra sétált egy másik biztonsági őr, aki leszólított: ó! Mr. Federer, el sem hiszem, hogy itt van, csinálhatnánk egy közös képet?” – osztotta meg a részleteket a svájci, aki ismét csak bebizonyította sportolói és emberi nagyságát.

A svájci Roger Federer ünnepel a trófeával, miután gyõzött a horvát Marin Cilic ellen a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének döntõjében Wimbledonban 2017. július 16-án. (MTI/EPA/Nic Bothma)

A sztori persze – ha kalandos úton is – happy enddel zárult. A második biztonsági őr már betelefonált és beengedték Federert, aki végül egy órát töltött ott, teázott a klub elnökével és körbenézett legfontosabb sikereinek helyszínén.  A történet befejezéshez még hozzátett egy gondolatot, miszerint megfordult a fejében, hogy kifelé menet integet majd a hölgynek, aki nem engedte be, de végül ezt nem tette meg, mert úgy érezte, nem rá vallana.

További tartalmak