Musorujsag
Élő Eredmények

Piros Zsombor nem jutott főtáblára az Australian Openen

Piros Zsombor nem jutott főtáblára az Australian Openen

MTI
Piros Zsombor elvesztette a harmadik mérkőzését az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjében, így nem jutott fel a főtáblára.

 

A világranglistán 171. magyar játékos – aki 2018 óta először szerepel az évnyitó Grand Slam-viadalon – csütörtökön Sang Csün-csenggel (194.) szállt szembe, a kínai ellenfél a kvalifikáció nyitókörében Marozsán Fábiánt búcsúztatta.

A mindössze 17 éves ázsiai – aki az első felnőtt GS-viadalán szerepel – a meccs elején 4:1-re elhúzott, két bréklabdát hárítva megtartotta előnyét, és hozta a nyitószettet. A folytatásban a 2017-ben junior Australian Open-bajnok budapesti teniszező még kisebb ellenállást tanúsított, Sang hamarosan 4:0-ra vezetett, és innen már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. A találkozó 1 óra 18 percig tartott.

Marozsán mellett kedden Jani Réka is kiesett a selejtező első fordulójában. Az Australian Open elitmezőnyének küzdelmei hétfőn rajtolnak, magyar részről alanyi jogon ott kezd majd Fucsovics Márton, Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna.

Eredmény
selejtező, 3. forduló
Sang Csün-cseng (kínai) – Piros Zsombor 6:3, 6:4

 

Borítókép: MTI/EPA-AAP/Dan Himbrechts

További tartalmak