Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bondár Anna győzelemmel kezdett az Australian Openen

Bondár Anna győzelemmel kezdett az Australian Openen

m4sport.hu
Gálfi Dalma sima vereséget szenvedett a világranglistán 29. Cseng Csin-ven-től, Udvardy Panna és Fucsovics Márton meccse jelenleg is zajlik.

Bondár Anna bejutott a második fordulóba az ausztrál nyílt teniszbajnokság hétfői nyitónapján. A világranglistán 81. játékos a nyitókörben a román Ana Bogdannal (63.) csapott össze, pályafutása során másodszor. Korábbi egyetlen találkozójukra a 2019-es isztambuli torna selejtezőjében került sor, ahol az ellenfél három szettben nyert. A második csata nyitójátszmájában a Hajdúszoboszló SE sportolója kétszer is elvette Bogdan adogatását, miközben sikeresen hárított négy bréklabdát, és 34 perc alatt szettelőnybe került.

A folytatásban Bondár 2:0-ra vezetett, de a 30 éves román összeszedte magát, és sorozatban hat gémet hozva kiegyenlített. Az utolsó felvonásban 3:2 után egymás után három brék következett, majd a magyar játékos hozta a szerváját, és 5:3-ra elhúzott. Innen már nem volt visszaút Bogdan számára, a 25 éves Bondár a mérkőzés utolsó hét labdamenetéből hatot nyerve, 2 óra alatt győzött.

Gálfi Dalma mindössze 55 perc alatt kiesett a hétfői nyitónapon. A világranglistán 88. játékos a kínai Cseng Csin-vennel (29.) csapott össze, aki ellenállhatatlanul ütött, és sorozatban 11 gémet hozott. A 24 éves balatonfüredi teniszező – akit betegség hátráltatott a közelmúltban, és idén még nem volt győztes meccse – ekkor két játékot nyert, de a 29. kiemelt ázsiai hatodszor is elvette Gálfi adogatását, és lezárta a találkozót. A magyar játékos tavaly a selejtezőben búcsúzott az Australian Openen.

A nap folyamán Udvardy Panna (89.) a kolumbiai Camila Osorióval (84.), Fucsovics Márton (78.) az argentin Federico Coriával (76.) száll szembe. Tavaly a magyar főtáblások közül Fucsovics, Bondár és Udvardy is nyeretlenül távozott Melbourne-ből.

Gálfihoz hasonlóan Udvardy Panna is kiesett a nyitókörben az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A világranglistán 89. játékos a kolumbiai Camila Osorióval (84.) csapott össze hétfőn, pályafutása során harmadszor. Az előző két mérkőzésre tavaly került sor, és az orlandói 25 ezres versenyen, valamint a wimbledoni selejtezőben is a dél-amerikai teniszező bizonyult jobbnak.

A melbourne-i csatában Osorio 4:1-re elhúzott, de a kaposvári játékos utolérte őt, csakhogy 4:5-nél megint elvesztette az adogatását, ami már a szettbe került. A második játszma is 4:1-gyel indult a rivális javára, ám ezúttal a 24 éves Udvardy már nem tudott gémet nyerni, és 1 óra 20 perc alatt kikapott.

Eredmény:
1. forduló (a 64 közé jutásért):
nők:
Bondár Anna – Ana Bogdan (román) 6:2, 2:6, 6:3
Cseng Csin-ven (kínai, 29.) – Gálfi Dalma 6:0, 6:2
Camila Osorio (kolumbiai) – Udvardy Panna 6:4, 6:1

Borítókép: Bondár Anna (Fotó: MTSZ/Trenka Attila)

További tartalmak