Musorujsag
Élő Eredmények
×

Visszalépett az Australian Opentől az ausztrálok közönségkedvence

Visszalépett az Australian Opentől az ausztrálok közönségkedvence

M4 Sport/MTI | K.M.
„Rendkívül csalódott vagyok" – kezdte Nick Kyrgios a hétfői sajtótájékoztatóját, melyen bejelentette, hogy nem indul az ausztrál nyílt-teniszbajnokságon, ugyanis térdműtét vár rá. A tavaly Wimbledonban döntős teniszező nagyon készült az év első Grand Slam versenyére, elmondása alapján is mindent ennek rendelt alá. Nagy veszteség ez a tornának, hiszen a személyében egy mindig szórakoztató és az idei versenyen akár egy nagy menetelésre is esélyes játékost nem látunk pályára lépni.

Nick Kyrgios pénteken még telt ház előtt játszott egy bemutatómeccset a kilencszeres Australian Open-bajnok Novak Djokovics ellen, az Australian Open rajtján pedig bejelentette, hogy visszalép a tornától. “Rossz időzítés” – mondta újságíróknak keserűen a tavalyi wimbledoni bajnokság döntőse. “A sérülések a sport velejárói, de most le vagyok taglózva. Ez a hazai Grand Slamem, ez így brutális.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nick Kyrgios (@k1ngkyrg1os) által megosztott bejegyzés

A 27 éves teniszező közölte, azért volt kénytelen visszalépni, mert egy rutinvizsgálat során a térdében cisztát találtak, mely egy korábbi sérülés következtében keletkezett. A cisztát hamarosan atroszkópiás műtéttel távolítják el majd a lábából. A tavaly honfitársával, Thanasi Kokkinakisszal párosban bajnok Kyrgios kedden mutatkozott volna be az Australian Openen, melynek első fordulójában az orosz Roman Szafjullin lett volna az ellenfele. A helyén szerencsés vesztesként az amerikai Denis Kudla kap lehetőséget a szereplésre.

Borítókép: Az ausztrál Nick Kyrgios sajtótájékoztatót tart Melbourne-ben 2023. január 16-án, amelyen bejelenti, hogy térdsérülés miatt nem vesz részt az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. MTI/AP/Mark Baker

További tartalmak