Musorujsag
Élő Eredmények

Simán kikapott és búcsúzott a tavalyi döntős Medvegyev

Simán kikapott és búcsúzott a tavalyi döntős Medvegyev

M4 Sport
Sebastian Korda 7:6, 6:3, 7:6-ra legyőzte az orosz Danyiil Medvegyevet az ausztrál nyílt-teniszbajnokság harmadik fordulójában. Az amerikai játékos szinte a meccs elejétől végig vezetve, nagyon magabiztos teniszt nyújtva karrierje egyik legnagyobb győzelmét aratta.

Sebastian Korda volt már nagy bravúrok előszobájában. Tavaly az Indian Wells-i versenyen Rafael Nadal ellen a döntő szettben 5:2-re is vezetett, de végül vereséget szenvedett, idén pedig meccslabdája volt Novak Djokoviccsal szemben az adelaide-i torna döntőjében, ám a szerb fordítani tudott ellene. Az Australian Openen viszont előjött, ami eddig is benne volt: egy nagy skalp legyűrése. Ugyanis Medvegyev személyében a tavalyi döntős, a kemény pálya egyik legjobbját, egy volt világelsőt múlt felül három játszmában.

Már az első gémtől kezdve Korda akarata érvényesült, rögvest brékkel kezdett, majd 4:1-re is vezetett, de az orosz ledolgozta dupla brékhátrányát és végül tie-breakben dőlt el a játszma, amely 9-7 arányban lett a huszonkilencedik kiemelté. A második szett is azonnal megnyert fogadójátékkal indult, ezúttal viszont Korda már tanult a hibájából, végigvitte az előnyét és 6:3-mal 2-0-s előnyre tett szert. Folytatódott a sorminta, a harmadik játszmában is egyből Kordánál volt az előny, ám ezúttal is végül a rövidítésig mentek a felek, amelyben megint csak az amerikai volt a jobb és nagyon meggyőző tenisszel 7:6, 6:3, 7:6-ra legyőzte a hetedik helyen rangsorolt Danyiil Medvegyevet, aki így a top 10-ből is kiesik majd.

Radek Stepanek tanítványa pedig így édesapja nyomdokaiba lépett, ugyanis az egykori világranglista-második Petr Korda 1998-ban megnyerte az Australian Opent, fia pedig a juniorok között 2018-ban megnyerte a melbourne-i versenyt, melyen pályafutása során először jutott el a negyedik fordulóig. A 22 éves amerikai a legjobb tizenhat között majd a tizedik kiemelt, lengyel Hubert Hurkacz ellen lép pályára.

Borítókép: MTI/EPA/JOEL

További tartalmak