Musorujsag
Élő Eredmények
×

Beckernek nincs kétsége afelől, hogy Nadal "napjai meg vannak számlálva a teniszben"

Beckernek nincs kétsége afelől, hogy Nadal "napjai meg vannak számlálva a teniszben"

m4sport.hu
A 36 éves teniszlegenda, Rafael Nadal idén az Australian Open második fordulójában bukott el az amerikai Mackenzie McDonalddal szemben három szettben. A meccset sérülten játszotta végig a spanyol teniszező. A német Boris Becker, aki 1991-ben és 1996-ban nyerte meg az ausztrál Grand Slam-tornát úgy gondolja, hogy az amerikai elleni veresége Nadalnak az első komoly lépés volt a visszavonulás felé.

Boris Becker, aki tavaly év végén töltötte le büntetését egy londoni börtönben, jelenleg hazájában, Németországban és szakkommentátorként dolgozik az Australian Openen.

A német teniszlegendának meggyőződése, hogy Rafael Nadal teste már nem sokáig bírja a megterhelést, a McDonald elleni meccsen elszenvedett sérülése a bal csípőjén egy újabb jelzés, közeleg a visszavonulás.

“Amennyiben az a kérdés, hogy vajon Rafa játszik-e 40 éves koráig, akkor a válasz az, hogy szerintem nem. A McDonald elleni veresége volt az első lépés a visszavonulás felé, mert egy ilyen sérülésből való felépülés időbe telik, és már most is elég idős hozzá. Úgy gondolom, hogy a teniszben töltött napjai meg vannak számlálva” – jelentette ki határozottan az 55 éves német.

Abban biztos, hogy az egykoron salakspecialistaként berobbant spanyol szeretne még pályára lépni Párizsban, a Roland Garroson, ami talán megoldható, de úgy véli, hogy a melbourne-i tornán utoljára láthattuk.

“Azt hiszem, hogy szeretne még egyszer utoljára Párizsban játszani, de azt nem tudom, hogy képes lesz-e visszatérni Ausztráliába. Ezért mondom, hogy addig élvezzük ki a játékát, amíg még képes versenyeken teljesíteni” – mondta Becker a tornát hivatalosan közvetítő tv-csatornának.

Borítókép: Rafael Nadal (Fotó: EPA/JAMES ROSS)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Simán kikapott és búcsúzott a tavalyi döntős Medvegyev
Sebastian Korda 7:6, 6:3, 7:6-ra legyőzte az orosz Danyiil Medvegyevet az ausztrál nyílt-teniszbajnokság harmadik fordulójában. Az amerikai játékos szinte a meccs elejétől végig vezetve, nagyon magabiztos teniszt nyújtva karrierje egyik legnagyobb győzelmét aratta.
Tenisz
Nadalra hat-nyolc hét kényszerpihenő vár
Hat-nyolc hét pihenőre kényszerül Rafael Nadal, aki szerdán megsérült és címvédőként a második fordulóban búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
Tenisz