Musorujsag
Élő Eredmények

Ivanisevic: Djokovicon kívül mindenki visszalépett volna

Ivanisevic: Djokovicon kívül mindenki visszalépett volna

MTI
Novak Djokovic edzője, Goran Ivanisevic szerint a játékosok 97 százaléka visszalépett volna az ausztrál nyílt teniszbajnokságtól, ha hasonló sérüléssel küszködtek volna, mint immár 22-szeres Grand Slam-győztes tanítványa.

A horvát klasszis 2019 óta dolgozik a 35 éves világelsővel, és elmondása szerint Djokovic combhajlítóizom-problémái miatt „77″ kezelésen vett részt naponta, hogy folytatni tudja a küzdelmeket Ausztráliában.

„Minden nap egyre jobban ment neki, amire egyáltalán nem számítottam. Őszintén sokkolt a dolog” – mondta a 2001-es wimbledoni bajnok, majd hozzátette: az első MR-vizsgálat eredményei után nem sokan folytatták volna a viadalt, de Djokovic mégis túljutott ezen, s végül megnyerte a tornát. Ivanisevic arra is kitért, hogy szerinte meddig folytathatja még a szerb klasszis.

„Két-három évig még biztosan. Az, ahogy formában tartja a testét, és ahogyan kezeli például az étkezést, az valami elképesztő. Hihetetlen, mennyire magas szinten van” – mondta az 51 éves szakember, aki a tehetséges fiatalok szereplése mellett még mindig Rafael Nadal és Djokovic párharcát tartja a legizgalmasabbnak a teniszvilágban.

„Djokovicot edzeni olyan, mint a Real Madrid kispadján ülni. Csak a trófeák és a rekordok számítanak, semmi más” – tette hozzá Ivanisevic.

Borítókép: MTI/EPA/MATT TURNER

További tartalmak