Musorujsag
Élő Eredmények
×

Djokovic állítólag szakadt combizommal játszotta végig és nyerte meg az Australian Opent

Djokovic állítólag szakadt combizommal játszotta végig és nyerte meg az Australian Opent

mti
Az ausztrál nyílt teniszbajnokság igazgatója szerint komoly sérülés hátráltatta, ezzel együtt Novak Djokovic lehengerlő játékkal nyerte meg múlt vasárnap pályafutása során tizedik alkalommal az év első Grand Slam-tornáját.

Craig Tiley szerdán egy interjúban árulta el, hogy a 35 esztendős szerb szupersztárnak egy három centiméteres szakadás volt a bal combjában. „Nehéz elhinni, hogy valaki egy ilyen sérüléssel képes arra, amit ő tett” – nyilatkozta Tiley, aki az orvosi vizsgálatok eredményeit látva bizonyosodott meg Djokovic sérüléséről.

A belgrádi klasszis különösen a korai fordulókban bajlódott sokat a combjával, ugyanakkor a végjátékban ennek már nyoma sem volt és a görög Sztefanosz Cicipasz elleni döntőben is magabiztosan diadalmaskodott.

„Nem érzem, hogy bárkinek is bizonyítanom kellene bármit is. Ez az első héten azért hatással volt rám” – reagált Djokovic a diadalát követően azoknak, akik kétkedve fogadták a sérülésével kapcsolatos híreket.

Djokovic az Australian Openen pályafutása 22. Grand Slam-diadalát aratta, amivel az örökranglista élén utolérte a spanyol Rafael Nadalt, egyúttal hétfőtől visszavette az első helyet is a világranglistán.

Borítókép: Novak Djokovicot ápolják az Australian Openen (Fotó: MTI/EPA-AAP/Dita Alangkara)

További tartalmak