Musorujsag
Élő Eredmények
×

A szakmai igazgató szerint öröm volt nézni Piros játékát; hosszú távra tervez Tatabányán a teniszszövetség

A szakmai igazgató szerint öröm volt nézni Piros játékát; hosszú távra tervez Tatabányán a teniszszövetség

m4sport.hu
Egy pillanatig nem volt benne megingás – fogalmazott Sávolt Attila szakmai igazgató a franciák elleni Davis-kupa-párharc nyitónapján nagyot alakító Piros Zsomborról, míg Bardóczky Kornél fejlesztési igazgató többek között arról beszélt az M4 Sportnak, hogy a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) hosszú távon tervez Tatabányán.

„Álomszerű volt a kezdés! Zsombi már sokszor megmutatta, hogy fantasztikus dolgokra képes a Davis-kupában. Most megint valami olyan csodálatos teniszt mutatott itt nekünk, amit öröm volt nézni az első ponttól kezdve. Szerintem Bonzi is nagyon jól játszott, elképesztően fizikális menetek voltak és szuper tenisz. Hogy Zsombi ezt meg tudta nyerni két szettben, ennél jobbat nem is kívánhattunk volna kezdésnek”

A szakmai igazgató kiemelte, hogy Piros milyen jól reagált a nehéz helyzetekre, három nehéz játszmalabdát hárított az első szettben, az utána játszott tie-break pályafutása talán legjobbja volt, a második szettben pedig 1:3-nál ugyancsak helyén volt a szíve.

„Az a mérkőzés kritikus pontja volt. Ott egy picit Bonzi is – talán a találkozó során először – kihagyott, adott egy pár ingyenlabdát, és onnantól kezdve Zsombi kijött a hullámvölgyből, és fantasztikusan rutinosan zárta le a mérkőzést. Egy pillanatra nem láttunk benne megingást” – így Sávolt, aki még Fucsovics Márton találkozója előtt nyilatkozott az M4 Sportnak.

Természetesen az MTSZ fejlesztési igazgatója, Bardóczky Kornél is helyszínen tekintette meg a pénteki meccseket, aki a párharcot megelőzően is reálisnak tartotta volna, hogy 1-1-gyel zárják az első napot a csapatok.

„Az első mérkőzésen talán nem nekünk állt a zászló előzetesen, de Zsombi hihetetlen tenisszel meg tudta nyerni. Ő már többször bizonyított, hogy tud nála előkelőbb helyen rangsorolt ellen nyerni. Ezt ma is bizonyította, szenzációsan játszott. Le a kalappal előtte! Marci pedig ma olyan ellenféllel találta magát szemben, aki nem hibázott. Az első szettben 1:1-nél volt két bréklabdája Marcinak, de a francia hárította, onnantól kezdve pedig világklasszis teniszt játszott Humbert. Marcinak nincs szégyenkeznivalója, mert egy fantasztikus játékostól kapott ki. 1:1, holnap innentől kell menni tovább” – mondta.

Bardóczky szerint a szombati első meccsnek, a párosnak kiemelt jelentősége lesz, és bizakodó, mert mint emlékeztetett rá, a Marozsán Fábián, Valkusz Máté duó tavaly a top 100-as ausztrálok elleni nagyszerű győzelemmel bizonyította, hogy benne van a bravúr.

„Meglátjuk, hogy esetleg a kapitány cserél-e. A játékosok nyilván megbeszélik egymás között, ki milyen állapotban van a páros előtt, és ennek megfelelően hozzák meg a döntésüket. Azt gondolom, hogy teljesen nyílt a találkozó – állapította meg, majd a hosszú távú tatabányai folytatásról beszélt. – Talán az egész magyar tenisz nevében mondhatom, hogy mi hosszú távon tervezünk a tatabányai létesítménnyel. Hihetetlen vendégszeretet fogadott itt bennünket, amit ezúton is szeretnénk megköszönni a helyieknek. Rajtuk nem múlik a siker, fantasztikus munkát tettek bele az elmúlt két-három hétben, úgyhogy most már rajtunk a sor: megpróbáljuk ezt jó játékkal és győzelemmel meghálálni.”

Szombaton 12 órától a páros mérkőzésen Marozsán Fábián és Valkusz Máté az Arthur Rinderknech, Nicolas Mahut duó ellen lép pályára. Utána rendezik egyesben a Fucsovics-Bonzi és a Piros-Humbert összecsapásokat. A szombati találkozókat az M4 Sport+-on és az m4sport.hu közvetítjük élőben.

A párharc győztese a döntő 16 csapatos csoportkörében folytathatja szereplését szeptemberben.

Eredmények:
Magyarország–Franciaország 1–1 – állás az első nap után

Fucsovics Márton – Ugo Humbert 3:6, 2:6
Piros Zsombor – Benjamin Bonzi 7:6 (7–4), 6:3 

szombaton játsszák:
Marozsán Fábián, Valkusz Máté – Arthur Rinderknech, Nicolas Mahut
Fucsovics Márton – Benjamin Bonzi
Piros Zsombor – Ugo Humbert

Borítókép: Facebook/Hungarian Tennis

További tartalmak