Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Együtt nyertük meg ezt a meccset!” – Piros Zsombor elsőként a közönségnek gratulált bravúrgyőzelme után

„Együtt nyertük meg ezt a meccset!” – Piros Zsombor elsőként a közönségnek gratulált bravúrgyőzelme után

m4sport.hu
Saját bevallása szerint mélyről jött vissza a Benjamin Bonzi elleni Davis-kupa-selejtezőn Piros Zsombor, aki két szettben győzte le a világranglistán 45. helyen álló francia ellenfelét, de úgy érzi, mintha öt szettet játszott volna.

„Először is: nektek is gratulálni szeretnék, mert együtt nyertük meg ezt a meccset! Óriási erőt adtatok, köszönöm szépen! – fordult elsőként a közönség felé Piros Benjamin Bonzi legyőzését követően.

„Talán az első szett nagyobb csoda volt, mert ott szettlabdánál ütöttem egy fonák egyenes, és én már 100%-ig biztos voltam benne, hogy ki fog menni, de valószínűleg elcsípte a vonalat. Nagyot fordítottam, tényleg nagyon mélyen voltam. Mentális energiára volt szükségem, néha néha egy kicsit kizökkentem, háromszor vagy négyszer, azt hiszem, de vissza tudtam magam nyugtatni, és a közönség is buzdított. Szóval nagyon szépen köszönöm még egyszer! Remélem, hogy szombaton visszajövök!” – mondta.

A 23 éves teniszező pályafutása során gyűjtött már komolyabb skalpokat, megverte John Millmant, vagy Marin Cilicet, és volt egy pozitív előérzete a pénteki meccset megelőzően is.

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy 100%-ig biztos voltam benne, de hát teniszpályán szinte soha nincs ilyen. Ilyenkor segít, ha kicsit visszatekintek a múltba, hogy képes vagyok erős maradni fejben, és ez tud önbizalmat adni a pályán. Plusz a fantasztikus csapatom is, akik végig testközelből ordibáltak nekem, még ha nem is értettem, hogy mit. A kapitány irtózatosan nyugodt maradt a padon, de ezzel együtt tudott tüzelni is két gém között” – fogalmazott. – Az első gém után én még nem igazán éreztem, hogy tényleg legyőzhetem, de a szövetségi kapitány akkor már mondta, hogy úgy érzi, tart tőlem az ellenfél, és pár ponttal erősebbnek tűnök. Szerencsére ezt be is bizonyosodott. Nem véletlenül ő a kapitány” – hízelgett Nagy Zoltánnak, akit tavaly nyáron véglegesítettek a válogatott kispadján.

Piros szerint a francia nagyon agresszív tenisz mutatott be, és nagyon jól választotta meg az ütéseit. „Szinte el sem hiszem, hogy két szettben tudtam nyerni, mert pár perccel ezelőtt még 1:3 volt – tette hozzá. – Azért én ritkán játszom top 50-es játékossal, ez olyan, mintha nem is tudom, öt szettet lejátszottam volna egy egyéni versenyen. Itt a végén nagyon picit elkezdtem érezni a csuklómat, és van a lábamon egy apró sérülés, amin nagyon kicsit hátráltatott, nem tudtam olyan hosszan csúszni. Ennek ellenére úgy érzem, jól játszottam, szóval büszke lehet magamra” – zárta sorait.

Szombaton a páros mérkőzésen a tervek szerint a Marozsán Fábián, Valkusz Máté kettős az Arthur Rinderknech, Nicolas Mahut duó ellen lép pályára, majd egyesben a Fucsovics Márton Bonzival, Piros pedig a világranglista 86. Humberttel találkozik, ha szükséges.

Borítókép: Budapest, 2023. február 3. Piros Zsombor örül a francia Benjamin Bonzi elleni gyõzelmének a Magyarország-Franciaország Davis-kupa selejtezõ mérkõzésen Tatabányán 2023. február 3-án. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak