Musorujsag
Élő Eredmények

Marozsán Fábián is kikapott, nem sikerült a franciák elleni Davis-kupa-bravúr

Marozsán Fábián is kikapott, nem sikerült a franciák elleni Davis-kupa-bravúr

m4sport/MTI
Marozsán Fábián két szettben kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán zajló Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező szombati második egyéni mérkőzésén, így a magyar válogatott 3-2-re kikapott.

A mindent eldöntő egyest a sérült Piros Zsombor helyett a világranglistán 161. Marozsán vívta meg, aki először találkozott a 86. helyen álló és háromszoros ATP-tornagyőztes Humbert-rel. A sorsdöntő mérkőzésen az ellenfél 2:0-ra elhúzott, és noha a budapesti játékos utolérte őt, 3:4-nél újabb Humbert-brék következett, ami végül a szettbe került.

A második felvonásban a 23 éves magyar rögtön elvesztette a szerváját, innentől pedig a metzi teniszező már végigvitte előnyét, 65 perc elteltével megnyerte a meccset, és egyben a párharcot is a francia csapat számára.

A győztes válogatott a döntő 16 csapatos csoportkörében folytathatja szereplését szeptemberben, míg a magyarok ugyanakkor – akárcsak tavaly Ukrajna ellen – osztályozót vívnak majd.

Eredmény:
Magyarország-Franciaország 2-3

Marozsán Fábián-Ugo Humbert 3:6, 

Korábban:
Marozsán Fábián, Valkusz Máté-Arthur Rinderknech, Nicolas Mahut 6:2, 7:6 (7-4)
Fucsovics Márton-Adrian Mannarino 6:7 (6-8), 2:6

Pénteken játszották:
Piros Zsombor-Benjamin Bonzi 7:6 (7-4), 6:3
Fucsovics Márton-Ugo Humbert 3:6, 2:6

Borítókép: Budapest, 2023. február 4. Marozsán Fábián játszik a francia Ugo Humbert ellen a Magyarország-Franciaország Davis-kupa selejtező mérkőzésen Tatabányán 2023. február 4-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak