Musorujsag
Élő Eredmények
×

Törökország lesz szeptemberben a magyar Davis-kupa-válogatott ellenfele

Törökország lesz szeptemberben a magyar Davis-kupa-válogatott ellenfele

M4 Sport/MTI | Kovács Máté
Ismét hazai pályán és ebből adódóan minden bizonnyal újfent több ezer néző előtt léphet pályára a magyar férfi teniszválogatott, amely heroikus csatában, 3-2 arányban maradt alul Franciaországgal szemben a Dk-döntőjének selejtezőjében. A Nagy Zoltán vezette csapat így ősszel azért lép majd pályára, hogy jövőre ismét a sorozat fináléjában való részvételéért küzdhessen.

Törökországgal története során még sosem játszott a magyar teniszválogatott. Szeptemberi ellenfelünk Szlovéniát 4-0-ra győzte le és világcsoport selejtezőjében. A törökök első számú férfi teniszezője jelenleg a világranglista 211. helyén álló Altug Celikbilek, aki karrierje során volt már a 154. pozícióban is. Nagy Zoltán kapitány együttese – amely 22. a nemzetközi szövetség világranglistáján – hatodik kiemeltként várta a csütörtöki sorsolást, és a nem kiemelt 12 ország közül a 35. helyen álló törököket kapta ellenfélként.

A két gárda első találkozóján a három győztes mérkőzésig tartó párharcra Magyarországon kerül sor szeptember 12. és 17. között.  „A papírforma és a játékosállományuk alapján verhető csapatról van szó” – mondta az MTI-nek Nagy Zoltán. „Kaphattunk volna nehezebb ellenfelet is, az pedig külön öröm, hogy ismét itthon játszunk. A közeljövőben beszélünk majd a helyszínről és a borításról, ezzel együtt jó esélyünk van arra, hogy jövőre megint selejtezőt vívjunk a döntőbe jutásért” – tette hozzá.
Borítókép: Facebook/Hungarian Tennis

További tartalmak