Musorujsag
Élő Eredmények

Florida kormányzója elnöki különengedélyt kér Djokovicnak

Florida kormányzója elnöki különengedélyt kér Djokovicnak

MTI
Ron DeSantis, Florida állam kormányzója azt kérte Joe Biden amerikai elnöktől: vizsgálja felül Novak Djokovic világelső teniszező beutazási kérelmét, hogy részt vehessen a Miami Openen.

Az Egyesült Államok hatóságai a múlt héten megtagadták a 22-szeres Grand Slam-bajnok beutazását koronavírus elleni oltatlansága miatt, ezért Djokovic visszalépett a szerdán rajtoló Indian Wells-i és a miami tornától.

„Ez nem igazságos, nem tudományos és elfogadhatatlan” – írta Joe Bidennek címzett levelében a kormányzó, majd hozzátette, „ideje a pandémiás politikát félretenni és megadni az amerikaiaknak, amit akarnak – engedjék Djokovicot játszani.”

Az Egyesült Államokban jelenleg május 11-ig van érvényben az a szabályozás, amely szerint csak beoltott személyek léphetnek be az országba.

A vakcinát évek óta elutasító szerb klasszis emlékezetes körülmények között maradt le a tavalyi Australian Openról, ahol már a helyszínen edzett, de végül kitoloncolták Ausztráliából. Később a US Openen sem vehetett részt. A Miami Open két hét múlva kezdődik.

Borítókép: Novak Djokovic (Fotó: MTI/AP/Kamran Dzsebreili)

További tartalmak