Musorujsag
Élő Eredmények

Hatalmas bravúrral a harmadik fordulóba jutott Fucsovics Márton az Indian Wells-i tenisztornán

Hatalmas bravúrral a harmadik fordulóba jutott Fucsovics Márton az Indian Wells-i tenisztornán

MTI
A magyar versenyző a 16. kiemelt Alex De Minaurt verte két játszmában, Gálfi Dalma a második fordulóban búcsúzott.

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a harmadik fordulóba az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfi versenyében. A világranglistán 84. játékos szombaton a 16. kiemelt Alex De Minaurral csapott össze, aki a múlt héten megnyerte az acapulcói versenyt. Érdekes, hogy előzőleg csak a Davis Kupában találkoztak, és mindkét alkalommal a sydneyi rivális bizonyult jobbnak.

A kaliforniai csatát álomszerűen kezdte a 31 éves magyar, „sült a keze”, ontotta a nyerő ütéseket, és csakhamar dupla brékkel 3:0-ra elhúzott. A spanyol állampolgársággal is rendelkező ellenfél azonban összeszedte magát, 4:4-nél utolérte Fucsovicsot, aki ekkor harmadszor is elvette az ausztrál adogatását, és háromnegyed óra elteltével szettelőnybe került.

A nyíregyházi teniszező a folytatásban 2:0-ra meglépett, De Minaur ismét kiegyenlített (2:2), ám ezután már egyetlen gémet sem tudott hozni. A stabilitásáról ismert rivális játéka egyre jobban szétesett, míg a túloldalon a magyar DK-válogatott vezére egy pillanatra sem ingott meg, és egy ízben a pályának háttal, egykezes fonákkal ütött nyerőt.

A váratlanul egyoldalú találkozó 1 óra 27 percig tartott. Fucsovicsra a 32 között az ATP-rangsorban 63. szlovák Alex Molcan vár, akivel még nem találkozott.

Gálfi Dalma viszont három játszmában kikapott az ötödik helyen kiemelt francia Caroline Garciától a női verseny második fordulójában. A bátran szerváló magyar játékos 14 ászt ütött és hat kettős hibája volt a 2 óra 10 perces mérkőzésen. Gálfi tavaly az első fordulóban búcsúzott Indian Wellsben, idén szerencsés vesztesként került a főtáblára és a második körig jutott.

Eredmény:
férfiak, 10,1 millió dollár (3,6 milliárd forint) összdíjazás:
2. forduló (a 32 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Alex De Minaur (ausztrál, 16.) 6:4, 6:2
nők, 8,8 millió dollár (3,1 milliárd forint) összdíjazás:
Caroline Garcia (francia, 5.)-Gálfi Dalma 6:1, 6:7 (4-7), 6:4

Borítókép: Tatabánya, 2023. február 3. Fucsovics Márton játszik a francia Ugo Humber ellen a Magyarország-Franciaország Davis-kupa selejtező mérkőzésen Tatabányán 2023. február 3-án. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Így lett egy ötezer fős sivatagi város, Indian Wells a tenisz "ötödik Grand Slam-versenyének" helyszíne
Ha az Egyesült Államok, a sport és szórakoztatás triumvirátusára gondolunk, azonnal sejthetjük, garantált a siker. A kapitalista szabadvilág mára a tenisz egyik fellegvára lett, az Egyesült Államok ad otthont a US Opennek, három ATP/WTA 1000-es versenynek és megszámolhatatlan kisebb, de nem kis kategóriájú viadalnak. A Grand Slameket leszámítva viszont van egy torna, amely ma már minden rendező város számára etalon és követendő, de gyakorlatilag követhetetlen példa: a BNP Paribas Open. Vagyis az Indian Wells-i verseny, amelynek helyszíne egy nagyrészt nyugdíjasok lakta, alig ötezer fős kisváros a sivatag közepén, mára mégis a tenisz paradicsoma és kimondva-kimondatlanul az ötödik Grand Slam-torna lett.
Tenisz