Musorujsag
Élő Eredmények

Piros Zsombor bő két óra alatt jutott tovább a székesfehérvári challenger-tornán

Piros Zsombor bő két óra alatt jutott tovább a székesfehérvári challenger-tornán

MTI
Piros Zsombor bejutott a nyolcaddöntőbe a 36 ezer euró (14 millió forint) összdíjazású salakpályás székesfehérvári challenger-tenisztornán.

A világranglistán 179. játékos hétfőn – a versenynap egyetlen magyarjaként – a belga Kimmer Coppejansszal csapott össze, akit tavaly a Koreai Köztársaságban legyőzött eddigi egyetlen találkozójukon.

Az ATP-rangsorban 237. ellenfél 5:4-nél nem tudta kiszerválni a szettet, de mivel a rövidítésben Coppejans játszmalabdájánál a negyedik kiemelt budapesti teniszező kettős hibát ütött, mégis a rivális került előnybe.

A második felvonásban a 23 éves magyar rákapcsolt, sorra hozta a gémeket, labdája volt az 5:0-hoz, és végül 6:1-gyel egyenlített ki.

Az utolsó szettben Piros 4:1-re elhúzott, és bár Coppejans vissza tudott brékelni, egyenlítenie nem sikerült, a Davis-kupa-válogatott magyar teniszező pedig 123 perc után fogadhatta a gratulációt a hálónál.

Mivel a hétvégi selejtezőben egy hazai játékos sem járt sikerrel, így hat magyar szerepel a Kiskút Open főtábláján, gyakorlatilag – az Indian Wellsben vitézkedő Fucsovics Mártont leszámítva – a teljes itthoni élmezőny: Piros mellett a hétvégén Antalyában challenger-tornagyőztes Marozsán Fábián, továbbá Valkusz Máté, valamint a szabadkártyás Madarász Gergely, Fajta Péter és Füle Mátyás.

Eredmény:
1. forduló (a 16 közé jutásért):
Piros Zsombor (4.)-Kimmer Coppejans (belga) 6:7 (5-7), 6:1, 6:3

Borítókép: Magyar Tenisz Szövetség

További tartalmak