Musorujsag
Élő Eredmények

Valkusz Máté feladta meccsét a székesfehérvári torna első fordulójában

Valkusz Máté feladta meccsét a székesfehérvári torna első fordulójában

mti
Feladta első fordulós mérkőzését a 36 ezer euró (14 millió forint) összdíjazású salakpályás székesfehérvári challenger-tenisztornán Valkusz Máté.

A világranglistán 244. játékos kedden – a versenynap egyetlen magyarjaként – a horvát Nino Serdarusiccsal csapott össze, pályafutása során először. Az ellenfél tagja a horvát Davis Kupa-válogatottnak, és 2021-es döntő torinói csoportkörében legyőzte Marozsán Fábiánt.

A keddi meccs első hét gémjében az ATP-rangsorban 257. ellenfél háromszor is elvesztette az adogatását, míg a 24 éves magyar csak kétszer, így 50 perc elteltével Valkusz került szettelőnybe.

A második szettben 3:4-nél láthatta az első bréket a közönség, és a többet irányító Serdarusic ezután kiszerválta a játszmát. Az utolsó felvonásban a horvát 4:1-re elhúzott, amikor a Davis Kupa-válogatott magyar jelezte, hogy rosszul érzi magát, ezért nem tudja folytatni. A csonka találkozó két órát tartott.

A Kiskút Open hat magyar főtáblása közül a negyedik kiemelt Piros Zsombor hétfőn továbbjutott, a hétvégén Antalyában challenger-tornagyőztes Marozsán Fábián – a viadal első kiemeltje -, valamint a szabadkártyás Madarász Gergely, Fajta Péter és Füle Mátyás pedig szerdán mutatkozik be.

az 1. fordulóban (a 16 közé jutásért):
Nino Serdarusic (horvát)-Valkusz Máté 4:6, 6:3, 4:1-nél Valkusz feladta

Borítókép: Budapest, 2018. szeptember 16. Valkusz Máté játszik a cseh Jíri Vesely ellen a tenisz Davis Kupa Magyarország - Csehország osztályozóján a Lurdy-ház parkolójában felállított teniszpályán 2018. szeptember 16-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

További tartalmak