Musorujsag
Élő Eredmények

Nagyot küzdött, de Fucsovics Márton kikapott a címvédő ellen Indian Wellsben

Nagyot küzdött, de Fucsovics Márton kikapott a címvédő ellen Indian Wellsben

M4 Sport | Szerző: Kovács Máté
Fucsovics Márton 6:4, 6:3 arányban vereséget szenvedett az amerikai Taylor Fritz ellen az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna nyolcaddöntőjében. A magyar játékos olykor kimagasló játékot nyújtott és alaposan megnehezítette a negyedik kiemelt és egyben címvédő dolgát, aki végül a remek szerváinak és nagyobb rutinjának köszönhette a győzelmet.

Fucsovics Márton karrierje során először jutott el a legjobb tizenhat közé az Indian Wells-i ATP 1000-es tenisztornán. A nyolcaddöntőben az a Taylor Fritz várt rá, aki múlt héten Acapulcoban döntőt játszhatott, és aki tavaly megnyerte a kaliforniai viadalt. A magyar teniszező jól kezdte a meccset és egészen 4:4-ig kiválóan tartotta a lépést az ATP-világranglista-ötödik amerikaival. Mivel Fritz kezdte az adogatást, így ő került előbb a szett megnyerésének kapujába. 5:4-es állásnál Fucsovicsnak nem jöttek az első szervái, ami végül a játszma elvesztését eredményezte.

Fucsovics Márton a szlovák Alex Molcan ellen játszik az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfi versenyének harmadik fordulójában 2023. március 13-án. Fucsovics 6:4, 6:2 arányban gyõzött és ezzel bejutott a nyolcaddöntõbe.
MTI/AP/Mark J. Terrill

A 30 esztendős magyar játékos kisebb hullámvölgybe került ekkor, egy jó darabig nem találta az adogatások ritmusát és Fritz sorozatban öt gémet tudott bezsebelni, amivel nagy lépést tett a győzelem felé. Azonban a második szett harmadik játékában már érezhető volt, hogy Marcinak lehet esélye a visszabrékre, három bréklabdája is volt, de ekkor még nem tudott egyikkel sem élni. A szervája stabilizálódott, edzője, Nagy Péter pedig rendre biztatta őt a lelátóról. Fucsovics pedig kitartóan küzdött Fritz adogatójátékaiban, aminek meg is lett az eredménye, 4:2-nél elvette ellenfele szerváját és visszajött a játszmába. A mérkőzés ezen pontján hatalmas ovációt kapott a lelátóról, amikor pólót cserélt, kiedzett felsőtestjét még Fritz barátnője is megmosolyogta.

Azonban ez a fordulatnak tűnő feltámadás nem tartott soká, rögtön elbukta a következő adogatójátékát, ennek következtében pedig a negyedik kiemelt már azonnal adogathatott a meccs megnyeréséért. Fritz végül így 6:4, 6:3-ra győzött és bejutott a legjobb nyolc közé. Fucsovics Márton pedig így három győzelemmel fejezte be az Indian Wells-i tornát és a jövő heti világranglistán ezzel nyolcvan ponttal gazdagodik és nagyjából a 73. hely környékére lép majd fel a friss rangsorban. A magyar teniszező legközelebb majd a Miami Openen, szintén egy ATP 1000-es kategóriájú versenyen lép pályára.

Eredmények, nyolcaddöntő:
férfiak, 10,1 millió dollár (3,6 milliárd forint) összdíjazás:
Taylor Fritz (amerikai, 4.)-FUCSOVICS MÁRTON 6:4, 6:3
Medvegyev (orosz, 5.)-Zverev (német, 12.) 6:7 (5-7), 7:6 (7-5), 7:5
Norrie (brit, 10.)-Rubljov (orosz, 6.) 6:2, 6:4
Davidovich Fokina (spanyol, 23.)-Garin (chilei) 6:3, 6:4
nők, 8,8 millió dollár (3,1 milliárd forint) összdíjazás:
Szabalenka (fehérorosz, 2.)-Krejcikova (cseh, 16.) 6:3, 2:6, 6:4
Gauff (amerikai, 6.)-Peterson (svéd) 6:3, 1:6, 6:4
Szakkari (görög, 7.)-Pliskova (cseh, 17.) 6:4, 5:7, 6:3

Borítókép: Fucsovics Márton MTI/AP/Mark J. Terrill

További tartalmak