Musorujsag
Élő Eredmények

Szabalenka és Tiafoe elődöntős Indian Wellsben

Szabalenka és Tiafoe elődöntős Indian Wellsben

mti
A nőknél Arina Szabalenka, a férfiaknál Frances Tiafoe jutott elsőként elődöntőbe az Indian Wells-i keménypályás tenisztornán.

Az Australian Open idei bajnoka, a világranglistán második Szabalenka az első szett elején rögtön brékelte ellenfelét, a WTA-rangsorban hatodik amerikai Cori Gauffot, és mivel adogatóként nem hibázott, 40 perc alatt előnybe került. A második szett rendkívül egyoldalú játékot hozott, Szabalenka mindössze nyolc labdamenetet veszített, így 65 perc után ünnepelhette a továbbjutást.

A férfiaknál az amerikai Frances Tiafoe a világranglistán 12. brit Cameron Norrie-t verte. A 10. és a 14. kiemelt csatája csaknem másfél óráig tartott, és kétszettes hazai győzelmet hozott, így a három héttel ezelőtti riói viadal nyertese a negyeddöntőben búcsúzott. A 25 éves amerikai teniszező az első játszmában 3:3-nál elvette ellenfele adogatását, majd mindössze egy labdamenetet veszítve hamar szettelőnybe került. A második felvonás is szorosan indult, de Tiafoe-nak ismét sikerült ellépnie, és ugyan a 27 éves Norrie még 5:4-re fel tudott zárkózni, de végül nem jött össze az egyenlítés.

a negyeddöntőben:
nők, 8,8 millió dollár (3,1 milliárd forint) összdíjazás:
Szabalenka (fehérorosz, 2.)-Gauff (amerikai, 6.) 6:4, 6:0 

férfiak, 10,1 millió dollár (3,6 milliárd forint) összdíjazás:
Tiafoe (amerikai, 14.)-Norrie (brit, 10.) 6:4, 6:4

Borítókép: Arina Szabalenka (Fotó: EPA/Ali Haider)

További tartalmak