Musorujsag
Élő Eredmények

Medvegyev a világbéke mellett van, Swiatek szerint többet kellene segíteni az ukrán játékosokat

Medvegyev a világbéke mellett van, Swiatek szerint többet kellene segíteni az ukrán játékosokat

m4sport.hu
Az orosz teniszező, Daniil Medvegyev sajnálatát fejezte ki azon ukrán játékosok felé, akik a háború közepette is versenyeznek és részt vesznek a turnén, a lengyel Iga Swiatek pedig támogatja Lesia Tsurenko döntését.

Az ukrán származású Lesia Tsurenko visszalépett a hét elején az Indian Wells-i tornán, a fehérorosz, Aryna Sabalenka elleni mérkőzésétől. Az orosz és fehérorosz játékosok a konfliktus fennállása óta egyéni sportolóként, nemzeti hovatartozás nélkül indulhatnak a férfi (ATP) és a női (WTA) turnén.

„A világbéke mellett vagyok, mindig is ezt mondtam fogalmazott Medvegyev. Nagyon sajnálom az ukrán játékosokat, és azt, amin keresztülmennek. Kötelességünk beszélni erről a problémáról, ez pedig csak attól függ, hogyan tesszük meg ezt.”

A 2021-es US Open-bajnok azonban nem kívánt hosszasan nyilatkozni a Tsurenko és Sabalenka közötti konkrét ügyről, mondván, a témáról az érintett játékosoknak kell beszélniük.

Medvegyev, az elmúlt hónapban Rotterdamban, Dohában és Dubajban is ATP-tornát nyert az Indian Wells-i elődöntőben pedig Frances Tiafoe ellen lép majd pályára, miután az amerikai legyőzte a brit Cameron Norrie-t.

Tsurenko arról beszélt, hogy pánikrohamot kapott, miután Steve Simonnal, a Női Teniszszövetség (WTA) elnökével beszélgetett az orosz invázióról. Iga Swiatek, aki Indian Wellsben a döntőben találkozhat Sabalenkával, támogatja Tsurenko döntését.

„Teljesen megértem, hogy miért lépett vissza – vélekedett a lengyelek háromszoros Grand Slam bajnoka, Swiatek. Nagyon tisztelem az ukrán lányokat, mert ha például egy bomba landolna az országomban, vagy ha az otthonom lerombolnák, őszintén szólva nem tudom, hogy tudnám-e ezt kezelni, játszani és versenyezni. Úgy érzem, egy kicsit többet kellene tenni az ukrán játékosokért, segítenünk kellene őket, és mindent megadni nekik, amire szükségük van, mert alapvetően az összes családtagjukról gondoskodniuk kell, és rengeteg teher van a vállukon.”

A WTA közben hivatalos figyelmeztetésben részesítette a 21 éves orosz Anasztaszija Potapovát, amiért a Jessica Pegula elleni mérkőzése előtt egy Szpartak Moszkva focimezt viselt.

 

Borítókép: EPA/JOHN G. MABANGLO

További tartalmak