Musorujsag
Élő Eredmények
×

Csak a monte-carlói tornán tér vissza Novak Djokovic

Csak a monte-carlói tornán tér vissza Novak Djokovic

MTI
Már Miamiban szeretett volna indulni, de hiába emeltek szót érte szenátorok és a kormányzó, ez nem valósulhatott meg.

Novak Djokovic világelső teniszező az április 9-én kezdődő monte-carlói tornán tér vissza az ATP-sorozatba. Pénteken vált véglegessé, hogy a szerb játékos Indian Wells után a jövő héten Miamiban sem indulhat, mert nincs beoltva a koronavírus ellen, ezért nem léphet be az Egyesült Államokba. James Blake versenyigazgató elmondta, megpróbálták elérni, hogy a hatszoros miami bajnok Djokovic mentességet kapjon, de nem jártak sikerrel. Florida kormányzója, Ronald DeSantis, valamint két szenátor is tett lépéseket az ügyben a Biden-kormányzatnál, mindhiába.

Az Egyesült Államok jelenleg nem engedélyezi a be nem oltott külföldiek belépését az országba, de ez várhatóan megszűnik, amikor a kormány május 11-én feloldja a veszélyhelyzetet.

A 35 éves Djokovic tavaly az ausztrál nyílt bajnokságot is kihagyta, mert védőoltásának hiánya miatt kitoloncolták az országból. Akkor azt mondta, inkább nem indul a Grand Slam-versenyeken, de az oltást nem adatja be magának.

A 22 Grand Slam-tornagyőzelmével csúcstartó teniszező 2019 óta nem játszott Indian Wellsben és Miamiban sem. Szóvivője kijelentette, Djokovic azt tervezi, hogy az április 9-én kezdődő monte-carlói salakpályás tornán tér vissza az ATP-sorozatba, majd a boszniai Banja Lukán folytatja szereplését a májusi francia nyílt bajnokság előtt.

Borítókép: MTI/EPA/FAZRY ISMAIL

További tartalmak

Kapcsolódó hírek