Musorujsag
Élő Eredmények

Alcaraz nyerte az Indian Wells-i tenisztornát és újra világelső lett

Alcaraz nyerte az Indian Wells-i tenisztornát és újra világelső lett

MTI
Carlos Alcaraz nyerte meg az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfi versenyét, mivel a vasárnapi döntőben magabiztosan verte az orosz Danyiil Medvegyevet, és diadalával újra átvette a vezetést a világranglistán.

 

Az idény egyik slágermeccse mindkét játékos számára komoly téttel bírt, mivel a 19 éves spanyol – a US Open címvédője – sikerével visszaszerezhette Novak Djokovictól az éllovas pozíciót a világranglistán, míg a New York-i Grand Slamen 2021-ben bajnok orosz 20-ra növelhette volna veretlenségi sorozatát.

Alcaraz ebben az évben már győzött Buenos Airesben és döntős volt Rio de Janeiróban – idén 13/1-es mutatónál tartott -, és tavaly szeptember 12-től idén január 29-ig vezette már a világranglistát, azóta viszont az élen töltött hetekben rekordot döntő Novak Djokovic uralkodott. Medvegyev pedig legutóbb az Australian Open harmadik fordulójában kapott ki, azóta Rotterdamban, Dohában is Dubajban is diadalmaskodott.

Az első kaliforniai fináléjukra készülő játékosok egymás elleni mérlegében a moszkvai teniszező állt jobban, ugyanis eddigi egyetlen összecsapásukon megverte Alcarazt a 2021-es wimbledoni tornán. A kaliforniai sivatagban a murciai tinédzser kezdett jobban, 3:0-ra elhúzott, míg Medvegyev sokat rontott, kevés első szervát ütött be, és őt láthatóan jobban zavarta a kavargó szél. Mivel bréklabdáig sem jutott el, Alcaraz besöpörte az első szettet, majd a folytatásban, kihasználva ellenfele gyengélkedését, dupla brékelőnybe került (4:0).

Az orosz még összehozott két gémet, de fordítani nem volt esélye, a szintén ex-világelső és GS-bajnok Juan Carlos Ferrero tanítványa pedig 1 óra 10 perc elteltével lezárta a mérkőzést. Indian Wellsben sorozatban ötödször avattak új bajnokot a férfiaknál.

Eredmény, döntő
férfiak, 10,1 millió dollár (3,6 milliárd forint) összdíjazás
Alcaraz (spanyol, 1.)-Medvegyev (orosz, 5.) 6:3, 6:2 korábban:
nők, 8,8 millió dollár (3,1 milliárd forint) összdíjazás
Ribakina (kazah, 10.)-Szabalenka (fehérorosz, 2.) 7:6 (13-11), 6:4

 

Borítókép: EPA/RAY ACEVEDO

További tartalmak