Musorujsag
Élő Eredmények

Babos Tímea: az első hónapokat a párosnak szenteltem

Babos Tímea: az első hónapokat a párosnak szenteltem

MTI
A páros szereplés miatt kezdte csak meg márciusban az egyéni versenyzést Babos Tímea, aki rögtön 57 helyet javított a női tenisz-világranglistán.

A 29 éves játékos az elmúlt hetekben két kisebb ITF-tornán szerepelt a Dél-afrikai Köztársaságban, az első héten egy 25 ezer dollároson egyéniben a második fordulóig, párosban a döntőig jutott Pretoriában, majd a 60 ezresen egyéniben finalista volt, párosban pedig elődöntős.

„Nagyon régen játszottam már egyénit, hiányzott. Nagyon izgultam szinte minden meccsen, és sajnos az első versenyen ez meg is látszott. Egyszerűen túl sokat akartam, túl sokat vártam el magamtól, így görcsössé váltam. A második héten sokkal felszabadultabban játszottam, kár, hogy pont a döntőben nem tudtam kihozni magamból a legjobbat” – jelentette ki a szövetség honlapján a WTA-rangsor 319. helyezettje, aki korábban a 25. helyen is megfordult.

A soproni teniszező kitért az egyéniben későinek mondható szezonrajtra is:

„Az első hónapokat a párosnak szenteltem. Így egyeztünk meg partneremmel, Kikivel, hogy +beáldozunk+ pár egyéni versenyt a páros oltárán. A ranglistahelyezéseim miatt szinte összeegyeztethetetlen a nagyobb Tour-versenyeken párosozni és közben ITF egyéni meccseket is játszani. Nem bántam meg, tanultam az elmúlt hónapokból, és várom, mit hoz a jövő.”

A francia Kristina Mladenoviccsal párosban kétszeres WTA-világbajnok és négyszeres Grand Slam-győztes játékos közölte, a páros szereplés mindig segít az egyéni játékán, és jót tesz a meccsterhelés.

„Miamiban a héten Kikivel fogunk párosozni. Utána Charlestonban meglátjuk, hogy pályára lépünk-e, vagy inkább kisebb egyéni versenyeken próbálunk pontokat szerezni” – tette hozzá Babos Tímea.

Borítókép: MTI/EPA/Lynn Bo Bo

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Marozsán Fábián: Úgy érzem, hozzáerősödtem ehhez a szinthez, de egy Roland Garros-főtábla talán még nagy falat lenne
Marozsán Fábián egy évvel ezelőtt még a 388. volt ATP-világranglistán, most pedig a karriercsúcsot jelentő 128. helyen szerepel, vagyis 108 pont és 28 pozíció választja el a top 100-as debütálástól, ami minden teniszező álma. A 23 esztendős játékos két héttel ezelőtt Antalyában ünnepelhetett egy Challenger-tornagyőzelmet, majd a székesfehérvári Kiskút Openen is az elődöntőig jutott, tehát sorozatban nyolc győztes mérkőzés után szenvedett vereséget. A Challenger-szinthez úgy érzi, már felnőtt, de az ATP-versenyekhez még pallérozódnia kell. Marozsán Fábiánnal az elmúlt egy évről, a több mint 250 hely előrelépésről és a jövőbeni terveiről beszélgettünk.
Tenisz
Sorozatban a kilencedik győzelem már nem sikerült, Marozsán nagyot küzdött, de kikapott a Székesfehérvári ATP Challenger elődöntőjében
Az ATP-világranglista 163. helyén álló magyar teniszező 6:3, 6:7, 7:6-ra kikapott a horvát Nino Serdarusictól (257.) a székesfehérvári Kiskút Open névre keresztelt ATP Challenger torna elődöntőjében. A magyar játékos derekasan küzdött, de ellenfele is kifejezetten jól állta a sarat, így végül ő jutott a döntőbe. Marozsán Fábián így nyolc győztes meccs után szenvedett vereséget, ám a jó menetelésnek a jövő heti világranglistán is meglesz a hozadéka.
Tenisz
Így lett egy ötezer fős sivatagi város, Indian Wells a tenisz "ötödik Grand Slam-versenyének" helyszíne
Ha az Egyesült Államok, a sport és szórakoztatás triumvirátusára gondolunk, azonnal sejthetjük, garantált a siker. A kapitalista szabadvilág mára a tenisz egyik fellegvára lett, az Egyesült Államok ad otthont a US Opennek, három ATP/WTA 1000-es versenynek és megszámolhatatlan kisebb, de nem kis kategóriájú viadalnak. A Grand Slameket leszámítva viszont van egy torna, amely ma már minden rendező város számára etalon és követendő, de gyakorlatilag követhetetlen példa: a BNP Paribas Open. Vagyis az Indian Wells-i verseny, amelynek helyszíne egy nagyrészt nyugdíjasok lakta, alig ötezer fős kisváros a sivatag közepén, mára mégis a tenisz paradicsoma és kimondva-kimondatlanul az ötödik Grand Slam-torna lett.
Tenisz