Musorujsag
Élő Eredmények

Udvardy Panna sérülten is karbantartja a testét, a Roland Garros főtáblájára pedig „be fog csúszni”

Udvardy Panna sérülten is karbantartja a testét, a Roland Garros főtáblájára pedig „be fog csúszni”

m4sport.hu
Jól halad a rehabilitáció, az egészségügyi stáb tervei szerint május végén versenyezhet legközelebb Udvardy Panna, aki február utolsó hetében szenvedett bokasérülést.

A világranglistán 91. helyezett magyar játékos február 24-én, a meridai tenisztorna nyolcaddöntőjében sérült meg, több szalag elszakadt a bokájában. Udvardy Panna az M1-nek elmondta, egy hete már mankó nélkül tud sétálni, heti háromszor jár fizioterapeutához és otthoni feladatokat végez. Két-három hét múlva kezdhet el ütni, eleinte mozgás nélkül, aztán szépen lassan a pályára is visszatérhet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Panna Udvardy (@panna_udvardy) által megosztott bejegyzés

A 24 éves teniszező hangsúlyozta, nagyon fontos volt, hogy karbantartsa a testét és ne veszítsen túl sok izmot, ezért már egyből a sérülés után kondiedzéseket végzett és kerékpározott, hogy fitt maradjon. „Az elején nem tudtam jobb lábra súlyos edzést végezni, csak a balra, de a felsőtestemet végig tudtam edzeni. Most, hogy elkezdtem mankó nélkül sétálni, szépen lassan elkezdhetek súlyzós edéseket végezni a jobb lábamra is. Napi két-három edzésem van, úgyhogy nem unatkozom.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Panna Udvardy (@rehab_with_panna) által megosztott bejegyzés

Udvardy Panna elárulta, a jelenlegi tervek szerint május második hetében már versenyezne, de ha ilyen ütemben halad a rehabilitációja, akkor szerinte előbb is tudni fog játszani.

Hozzátette, úgy számolnak, hogy a Roland Garros főtáblájára a sérülés miatt kieső világranglista-pontjai ellenére is fel tud kerülni, hiszen a marbellai 125-ös tornáig nincs védendő pontja. „Úgy számoltuk, hogy top 100-ban maradok, 95 és 100 között leszek, ami jó hír, mert azzal be fogok csúszni a Roland Garrosra. Utána ott van az egész nyár, hogy fel tudjam építeni a versenyeket és gyűjtsem a pontjaimat. Úgy gondolom, hogy nem vagyok rossz helyzetben és úgy fogom tudni kezdeni a visszatérésemet, hogy jó lesz a ranglistám.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Panna Udvardy (@rehab_with_panna) által megosztott bejegyzés

Visszatérése után az elején az lesz a legfőbb célja, hogy minden rendben legyen a bokájával és ne legyenek komplikációk vagy más sérülések, utána pedig minél több kört menni Grand Slameken és minél előrébb kerülni a ranglistán.

Borítókép: Udvardy Panna

További tartalmak

Kapcsolódó hírek