Musorujsag
Élő Eredmények

Novak Djokovic nem bánja, hogy oltatlansága miatt ki kellett hagynia az Indian Wells-i és miami tornát

Novak Djokovic nem bánja, hogy oltatlansága miatt ki kellett hagynia az Indian Wells-i és miami tornát

MTI
Novak Djokovic 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes teniszező nem bánja, hogy oltatlansága miatt ki kellett hagynia az Indian Wells-i és Miami tenisztornát, de reméli, a nyár végén New Yorkban már pályára léphet.

A szerb játékos nincs beoltva a koronavírus ellen, és a versenyzéshez beadott külön kérvényét is elutasították, ezért az Egyesült Államok érvényben lévő rendelkezése szerint nem léphet be az országba. A várakozások szerint ugyanakkor az amerikai kormány május elején feloldja majd a vészhelyzetet és az ezzel összefüggő intézkedéseket, így a beutazási korlátozásokat is.

Carlos Alcaraz Indian Wells-i győzelmével átvette a vezetést a világranglista élén, ennek ellenére a 35 éves szerb teniszező nem bánja, hogy kihagyta az amerikai állomásokat.

„Életem során megtanultam, hogy a sajnálat csak visszahúz, és én nem szeretnék a múltban élni” – mondta a korábbi világelső, majd azt is hozzátette, hogy nem szeretne túl sokat foglalkozni a jövővel sem, inkább minden pillanatot megél a jelenben.

„Gratulálok Alcaraz sikeréhez, teljes mértékben megérdemelte, hogy újra ő legyen a világelső” – emelte ki Djokovic, aki elmondta, tudatos döntést hozott, amikor nem oltatta be magát, még akkor is, ha emiatt néhány tornán nem versenyezhet.

A sztárjátékos ugyanakkor abban reménykedik, hogy a korlátozások feloldását követően, az augusztus végén sorra kerülő US Openen már pályára léphet, mivel számára az a legfontosabb amerikai viadal.

Borítókép: Novak Djokovic (Fotó: EPA/YOAN VALAT)

További tartalmak