Musorujsag
Élő Eredmények

Négy város ad otthont idén a Davis Kupa döntőjének

Négy város ad otthont idén a Davis Kupa döntőjének

MTI
Manchester mellett Valencia, Bologna, valamint egy később kijelölendő horvát város lesz szeptemberben a tenisz Davis Kupa-döntő csoportjainak helyszíne, amelynek szerdai sorsolásán kiderült, a címvédő Kanada az olaszországi helyszínen játszik.

Az már korábban biztos volt, hogy a finálé első szakaszát négy különböző városban bonyolítják le, a négy csoportból nyolc válogatott jut a novemberi málagai, kieséses rendszerű fináléba. A szerdai sorsolás alapján a címvédőnek a szeptember 12. és 17. közötti viadalon az olaszok mellett a svédek és a chileiek ellen kell kiharcolnia a fináléba kerülést az A csoportból.

A tavaly döntős ausztrálok a manchesteri négyesbe kerültek a britek, a franciák és a svájciak társaságában, a valenciai C csoportban a házigazdán kívül a szerbek, a csehek és a dél-koreaiak szerepelnek, míg a D jelű kvartettben a horvátok mellett a hollandok, az amerikaiak és a finnek küzdenek majd a továbbjutó helyekért. A magyarok ugyanebben az időszakban a törököket fogadják osztályozón, a málagai finálé november 21. és 26. között lesz.

Borítókép: MTI/EPA/ALEXANDROS VLACHOS

További tartalmak