Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: az év labdamenete? Ámult, majd őrjöngött a közönség Sinner és Alcaraz elődöntőjén

Videó: az év labdamenete? Ámult, majd őrjöngött a közönség Sinner és Alcaraz elődöntőjén

mti/m4sport.hu
A tizedik helyen kiemelt olasz Jannik Sinner három szettben legyőzte a világelső spanyol Carlos Alcarazt a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfiversenyének második elődöntőjében. A péntek este rendezett mérkőzés az év egyik legszebb labdamenetét is elhozta, a közönség legnagyobb örömére. Ahogyan a meccset, úgy ezt a pontot is az olasz nyerte.

A mérkőzés legszebb labdamenete:

Sinner már az első játszmát is kiválóan kezdte, 4:1-re ellépett, ám a világranglista első helyezettje fordítani tudott. Már 6:5-nél is volt egy játszmalabdája, amit nem tudott kihasználni, de a rövidítésben sikerrel járt. A folytatásban valamivel pontosabban, kevesebb hibával teniszezett az olasz, a kulcsfontosságú pillanatokban néha szerencséje is volt, így 3 óra 3 perc után győzelmet ünnepelhetett.

Sinnernek ez lesz a tizedik döntője az ATP-sorozatban, eddigi mérlege hét győzelem és két vereség. Legutóbb februárban Rotterdamban volt finalista, ahol kikapott az orosz Danyiil Medvegyevtől, akivel vasárnap is találkozik. Utóbbi a 32. fináléjára készülhet, eddig 18 alkalommal szerezte meg a trófeát.

A nőknél a wimbledoni címvédő, 13 mérkőzés óta veretlen kazah Jelena Ribakina ellenfele a 15. helyen kiemelt cseh Petra Kvitová lesz a döntőben. Utóbbi a pénteki elődöntőben két szoros szettben búcsúztatta a román Sorana Cirsteát. Ribakinának a szombati lesz a 13. fináléja a WTA-sorozatban, eddig négyszer nyert és nyolcszor veszített, Kvitová mutatója eddig 29 siker és 11 vereség.

Eredmények, elődöntő:
férfiak, 8,8 millió dollár (3,2 milliárd forint) összdíjazás:
Sinner (olasz, 10.)-Alcaraz (spanyol, 1.) 6:7 (4-7), 6:4, 6:2
Medvegyev (orosz, 4.)-Hacsanov (orosz, 14.) 7:6 (7-5), 3:6, 6:3
nők, 8,8 millió dollár (3,2 milliárd forint) összdíjazás:
Kvitová (cseh, 15.)-Cirstea (román) 7:5, 6:4

További tartalmak