Musorujsag
Élő Eredmények

Mégis ott lehet Novak Djokovic a US Openen

Mégis ott lehet Novak Djokovic a US Openen

MTI
A szerb klasszis legutóbb 2021-ben indult a tornán, akkor kikapott a döntőben, most újra megpróbálhatja megszerezni karrierje negyedik US Open-győzelmét.

Ott lehet az idei amerikai nyílt teniszbajnokságon, a US Openen Novak Djokovic, a szerbek 22-szeres Grand Slam-győztes játékosa, miután az Egyesült Államok enyhít a pandémia miatt elrendelt korlátozásokon.

A 35 éves világelső nem rendelkezik a koronavírus elleni védőoltással, így legutóbb 2021-ben versenyezhetett New Yorkban, akkor kikapott a döntőben az orosz Danyiil Medvegyevtől.

Az Egyesült Államok illetékes hatósága most bejelentette, hogy május 11-től a külföldről beutazóknak nem szükséges a védőoltás, így Djokovic harcba szállhat karrierje negyedik US Open-győzelméért.

A játékos tavaly nem lehetett ott a mezőnyben, mert nem oltatta be magát a koronavírus ellen, ami pedig 2021. november 8. óta kötelező feltétele volt a külföldiek beutazásának. Hasonló okból tavaly, az Australian Openen sem indulhatott és idén Indian Wellsben, illetve a Miamiban rendezett tornán sem vehetett részt, mert bár külön engedélyért folyamodott, nem kapta meg. Az év utolsó Grand Slam-tornája augusztus 28-án kezdődik New Yorkban.

Borítókép: MTI/EPA/Yoshua Arias

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Nem ment könnyen, de Djokovic ezúttal megugrotta az első fordulót Monte-Carlóban
Novak Djokovic 7:6, 6:2-re győzött Ivan Gakov ellen a az 5,78 millió euró (2,18 milliárd forint) összdíjazású monte-carlói salakpályás férfi tenisztornán, és így bejutott a legjobb tizenhat közé. A szerb világelső tavaly az első mérkőzésén vereséget szenvedett a spanyol Alejandro Davidovich Fokinával szemben, ám ezúttal győzelemmel vette az első találkozóját.
Tenisz